A Zentai Gimnázium tanulóinak újabb sikere Szegeden

A Zentai Gimnázium csapatának tagjai, Horváth Ervin, Koós Enikő és Klonka Áron felkészítőjükkel, Máriás Ildikóval
A Zentai Gimnázium csapatának tagjai, Horváth Ervin, Koós Enikő és Klonka Áron felkészítőjükkel, Máriás Ildikóval (Fotó: Facebook)

2019. november 7. [20:27]

A Zentai Gimnázium tanulói érdemelték ki a november 5-én és 6-án Szegeden megtartott Szent-Györgyi Tanulmányi Verseny kreatív kategóriájának legkiemelkedőbb alkotásáért járó díjat, Máriás Ildikó, a Zentai Gimnázium kémiatanárnője pedig elismerő oklevélben részesült a tehetséggondozás terén elért eredményeiért.

A Szegedi Tudományegyetem szervezésében megtartott versenyen részvevő diákok ezúttal is háromfős csapatokat alkotva mérték össze felkészültségüket, előbb a számítógépes elődöntőben, majd az ott legjobban teljesítő hat csapat a szóbeli döntőben, ahol végül a debreceni Tóth Árpád Gimnázium TÁG 1 csapata bizonyult a legjobbnak, megelőzve az ELTE Radnóti Miklós Gyakorló Gimnázium OwO és az ELTE Apáczai Csere János Gyakorló Gimnázium Aranyászok csapatát. A kreatív kategóriában a diákoknak a rendezvény témájához kapcsolódó kisfilmeket és képregényeket kellett készíteniük, ahol kisfilm kategóriában a Zentai Gimnázium Agyalós hármas csapata, képregény kategóriában pedig a Bonyhádi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium Csapat nevű triója diadalmaskodott. A Zentai Gimnázium díjazott együttesét Horváth Ervin, Klonka Áron és Koós Enikő alkotta, felkészítőjük pedig Máriás Ildikó volt.

A Szegedi Tudományegyetem a tehetséggondozás terén elért eredményeikért elismerő oklevéllel tüntette ki azokat a tanárokat, akik évek óta eredményesen készítik fel diákjaikat a rangos megmérettetésre, köztük régiónkból egyedüliként Máriás Ildikót, a Zentai Gimnázium kémiatanárát is.

A Szent-Györgyi Tanulmányi Verseny díszvendége idén Gérard Mourou Nobel-díjas professzor volt, aki előadást is tartott a résztvevő diákoknak és tanáraiknak, akik a rendezvény keretében számos kísérőprogramon is részt vehettek és a Szegedi Tudományegyetem intézeteiben és laboratóriumaiban is látogatást tehettek.

H. A.

Az Ön hozzászólása


500 leütés maradt még

Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!