A WHO két ebolaellenes gyógyszert talált hatékonynak

2019. augusztus 13. [17:23]

Két megfelelően hatékonynak bizonyult gyógyszert választott ki az Egészségügyi Világszervezet (WHO) az ebola leküzdésére kifejlesztett gyógyszerek közül, s ezentúl csak ezeket alkalmazzák a járványos betegség kezeléséhez.

A WHO a 2018 novemberében Kongóban kitört ebolajárvány nyomán indította el négy ebolagyógyszer hatékonyságának vizsgálatát. Ennek eredményeként választották ki azt a két, REGN-EB3 és mAb114 nevű hatóanyagot, amely a többinél hatékonyabbnak bizonyult.

A WHO hétfői közleményében leszögezi, hogy ezentúl csak ezt a két szert használják a kezelésekhez, mivel akár 90 százalékos túlélési arány is el lehet érni velük, ha korai stádiumban megkezdik a kezelést.

Az ebola olyan vírus, amely a beteg vagy elhalálozott testnedveivel, vérével való közvetlen kontaktus útján fertőz. A vírust fertőzött denevérek és főemlősök is terjeszthetik. A betegség lázzal, izomfájdalommal, fáradtsággal, hányással, súlyos fejfájással, gyengeséggel, hasmenéssel, hasi fájdalmakkal, indokolatlan vérzéssel jár. A fertőzöttel való kontaktus után 2-21 nap alatt alakul ki a betegség.

Jelenleg nincs elfogadott oltóanyag vagy kezelés a vírus ellen, ezért nagyon fontos a megelőzés.

A kongói ebolajárványt egy hónappal ezelőtt nyilvánította globális egészségügyi vészhelyzetté a WHO. Augusztus 6-ig az országban 2781 ebolás esetet jegyeztek fel, a vírusfertőzés 1866 ember halálát okozta. (MTI)

Az Ön hozzászólása


500 leütés maradt még

Eddigi hozzászólások
Alfonz
2019. 08. 14. [ 15:53 ]

A gyógyszeripar a legjobb üzlet a világon. Lásd védőoltások, tömeggyógyszerek, plusz a mellékhatásokra gyógyszer. Ma már bárhol a világon ki lehet robbantani járványt és mehet a védőoltás eladás. Ez vonatkozik a mezőgazdaságra is, bármilyen növényi és állati betegség terjeszthető bárhol a világon, utána lehet árulni a védekezésre szolgáló permetszert, gyógyszert. Állati betegségeknél gazdasági okok is állhatnak a "mesterséges járványok" háttérben.


Nozy
2019. 08. 13. [ 23:43 ]

AZOK , AKIK KIKISÉRLETEZTÉK AZ EBOLA VIRUST, NAGYON JÓL TUDJÁK AZ ELLENSZERÉT IS.