Tehetségmentorok Vajdaságban

Eredményes volt a magyarországi mintára felállított támogatói projekt

2018. június 9. [15:51]

Betűméret:                     

Kerekasztal-beszélgetéssel és szakmai nappal zárult a VaMaDiSz és a VIFÓ egyéves Tehetségmentor programja, amelyen a résztvevők beszámoltak a felsőoktatási pártfogó projekt eredményeiről és kihívásairól szombaton a palicsi Larus hotel konferenciatermében.

Egy éve indult útjára a magyarországi Hallgatói Önkormányzatok Országos Szövetségének kezdeményezésére a vajdasági mentorprogram, amelynek segítségével középiskolás tanulók és egyetemista hallgatók pályázhattak szakmai mentori segítségre – nyilatkozta Szarapka Dóra, a Tehetségmentor program vajdasági koordinátora.

A program során doktoranduszok, felsőéves egyetemisták, fiatal vállalkozók karolták fel a mentoráltakat, akiknek a tudományos előmenetelben, a diákkonferenciákon való részvételben és a terveik megvalósításában segédkeztek két szemeszteren keresztül – ismertette a projekt menetét a VIFÓ tagja.

A mentorok a gólyák egyetemi beilleszkedésének elősegítésében, a kapcsolatépítésben, az oktatási rendszerben való eligazodásában, az adminisztrációs ügyek intézésében és minden egyéb feladatban igyekeztek hozzájárulni a fiatalok felsőoktatási integrációjához – mondta Szarapka Dóra, aki Szabadka területén hét mentort és középiskolást, illetve gólyát kapcsolt össze a programban.

A zárórendezvényen a program részvevői megosztották egymással tapasztalataikat, illetve meghallgatták a két mentorképző: Lengyel László és Kulcsár Sarolta együttműködésről és csapatmunkáról szóló előadását. A programkoordinátor reményét fejezte ki, hogy újabb pályázatok segítségével folytatódni tud a megkezdett munka és jövőre újabb fiatalok csatlakozhatnak a vajdasági Tehetségmentor programhoz.

Basity Gréta

Az Ön hozzászólása


500 leütés maradt még

Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!