Bélyegblokkot bocsátott ki a Magyar Posta a trianoni évfordulóra

Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter, Schmidt Mária, a Terror Háza Múzeum főigazgatója és Schamschula György, a Magyar Posta vezérigazgatója A nemzeti összetartozás éve, a Trianon 100 emlékév alkalmából megjelenő bélyegblokk ünnepélyes kibocsátásán a Terror Háza Múzeumban
Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter, Schmidt Mária, a Terror Háza Múzeum főigazgatója és Schamschula György, a Magyar Posta vezérigazgatója A nemzeti összetartozás éve, a Trianon 100 emlékév alkalmából megjelenő bélyegblokk ünnepélyes kibocsátásán a Terror Háza Múzeumban (Fotó: MTI)

2020. szeptember 29. [11:53]

Betűméret:                     

Az első világháborút lezáró békeszerződésre emlékező bélyegblokkot bocsátott ki a Magyar Posta Zrt. A keddi bemutatón a Miniszterelnökséget vezető miniszter azt hangsúlyozta: Trianon nemzeti tragédiát jelent, egy olyan, egy évszázada befagyott konfliktust, amelynek mi vesztesei vagyunk, de a szomszédaink sem nyertesei.

Gulyás Gergely úgy fogalmazott: ez a konfliktus lehetetlenné tette, hogy Közép-Európa újra megerősödjék és szabad otthona legyen az évszázadok óta együtt élő nemzeteknek. Száz év múltán Trianon elsősorban azt jelenti, hogy "a magyar nemzet akkor is túlél, ha halálra szánják" - mondta.

Schmidt Mária, a Terror Háza Múzeum főigazgatója arról beszélt: nem mazochizmusból emlékezünk "a történelem egyik, ha nem a legnagyobb igazságtalanságára", hanem arra gondolva, hogy mindezek nem fogtak rajtunk, hogy a szeretet, az élni akarás erősebb volt, és hozzásegített bennünket a túléléshez.

Az Ön hozzászólása


500 leütés maradt még

Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!