A Nemzeti Összetartozás Napja Óbecsén: „Mert nem lehet feladni, nem, soha”

Az emlékmű
Az emlékmű (Fotó: Szilágyi Edit)
Kiss Igor ünnepi beszéde
Kiss Igor ünnepi beszéde (Fotó: Szilágyi Edit)
A fokos zenekar
A fokos zenekar (Fotó: Szilágyi Edit)
Tisztelgés az emlékmű előtt
Tisztelgés az emlékmű előtt (Fotó: Szilágyi Edit)

2020. június 4. [20:40]

„Összetartozunk” – mondta Ft. Fuderer László atya a június 4-én megtartott ünnepi szentmisén az 1830-ban épült óbecsei Nagyboldogasszony templomban a nemzeti összetartás ünnepén. A víz szalad, a kő marad, idézte Wass Albert Üzenet haza című versében közzétett gondolatait. Imára szólította fel a híveket a Szűzlányához, hogy kérje Szent fiát, aki meghallgatja a hívek könyörgését, segít és közbenjár értünk.

A trianoni békediktátum 100. évfordulójáról való ünnepi megemlékezés az óbecsei Schola Cantorum kórus nemzeti imájával kezdődött. A szentmise után ünnepi beszédet Kiss Igor mondott. Az esemény fényét a Magyar Réka által bemutatott Fokos zenekar megzenésített verseinek előadása, és Vadnai Erika és Rókus Zoltán szavalata emelte.

A szentmise után felavatták a Kádas Csaba által állított alkalmi emlékművet, amelyet Ft. Fuderer László atya áldott meg. Az emlékmű elé tett 100 szál fehér rózsa hirdette a gondolatokban őrzött történelmi tényeke.

Az eseményt megtisztelte jelenlétével Kovács Elvira, a VMSZ elnökhelyettese, Sutus Áron, a VMMSZ elnöke, dr. Molnár Viktor a VMSZ Óbecse Község elnöke, valamint Kiss Igor a VMSZ óbecsei helyi szervezetének elnöke.

Szilágyi Edit

Az Ön hozzászólása


500 leütés maradt még

Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!