Potápi: Megerősödött a nemzet az elmúlt tíz évben

Potápi Árpád János, a magyar Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára
Potápi Árpád János, a magyar Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára (Fotó: MTI)

2020. június 4. [11:34]

Megerősödött a magyar nemzet a kormány elmúlt tíz évben hozott döntéseinek köszönhetően - mondta Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára csütörtökön az M1 aktuális csatornán.

"Derűsen, bizakodva nézünk a jövőbe " - fogalmazott, hangsúlyozva, hogy a 21. század a magyar közösségek számára nyertes évszázad lesz.

A magyarság helyzetéből a realitás talaján állva kell kihozni a lehető legtöbbet, az elmúlt tíz évben a nemzetpolitika is erre törekedett, és intézkedései által a magyar kormány megtette, amit tudott - fűzte hozzá a politikus.

Kiemelte: a legfontosabb hogy az elcsatolt országrészekben élők is érezzék, hogy magyarok, és tudják, számíthatnak Magyarország és a magyar kormány támogatására.

Potápi Árpád János kitért a nemzetpolitikai államtitkárság által, a nemzeti összetartozás napja alkalmából meghirdetett "Milyen jó, hogy itt vagyunk" című videópályázat eredményeire. Mint mondta, a több mint hatszáz pályázat közül két erdélyi és egy szlovákiai kisfilmet díjaztak.

Hozzátette: a pályázatra Ecuadortól Németországig érkeztek olyan videók, amelyekben 10 és 25 év közötti fiatalok, maximum öt percben beszélnek arról, mit jelent számukra a magyarság, a nemzeti összetartozás. (MTI)

Az Ön hozzászólása


500 leütés maradt még

Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!