Budimpešta: Otvara se izložba voštanih figura Madam Tiso

Gradnačelnik Gergelj Karačonj se slikao sa Skarlet Johanson, Stivenom Spilbergom i Čakom Norisem
Gradnačelnik Gergelj Karačonj se slikao sa Skarlet Johanson, Stivenom Spilbergom i Čakom Norisem (Fotó: MTI)

2023. május 23. [19:47]

Betűméret:                     

Posle više svetskih metropola, 25. maja se u Budimpešti otvara izložba voštanih figura Madam Tiso sa 51 likom znamenitih stranih i mađarskih ličnosti.

Turistička marka koja traje već 250 godina je jedna od vodećih svetskih uslužnih franšiza, godišnje privlači 67 miliona posetilaca – rekao je na pres konferenciji povodom otvaranja izložbe Kris Skara, predstavnik Merlin Attractions Operations Ltd.-a, vlasnika između ostalog panoptikuma Madam Tiso, Legolanda i London Eye-a.

Madam Tiso Budapest je prva franšiza koja je unikatno pripremljena sa lokalnim partnerima. Kako je rekao Pol Foks, ambasador Ujedinjenog Kraljevstva u Mađarskoj, slavi se ne samo širenje svetski poznate izložbe, nego i bogato kulturno nasleđe i iskričav duh Budimpešte. To je trenutno jedina izložba Madam Tiso u Srednjoj Evropi.

Gradonačelnik Budimpešte Gergelj Karačonj je izjavio da je panoptikum neka vrsta poklona gradu, budi osećaj kao da imamo zajedničku istoriju sa poznatim likovima izložbe. Predstavljena je sadašnjost, prošlost, pa i davna prošlost.

Izložba obuhvata 51 lik u prirodnoj veličini i instalacije koje uz njih idu. Među njima je i 17 ličnosti povezanih sa Mađarskom, koji su pripremljeni isključivo za ovu izložbu. U fazi planiranja su autori pitali publiku koga bi najviše voleli videti.

U prostoru izložbe će biti prikazane brojne poznate zgrade i spomenici, posetioci će moći da se prošetaju kroz budimski tunel, mogu sresti zvezde na dunavskom korzu, kao i učestvovati u snimanju filma sa helikopterom na budimskoj tvrđavi, a mogu da zarone i u čudesan svet termalnih banja.

Madam Tiso u Budimpešti predstavlja filmske zvezde, sportiste, pevače, ali i papu Franju i političare, među njima Mihaila Gorbačova, Ronalda Regana i Donalda Trampa. Samo za ovu izložbu su pripremljene figure mađarskih kraljeva i naučnika, i jedino se tu mogu videti Bad Spenser, Čak Noris i Piter Falk – saopšteno je u najavi izložbe. (MTI)

Az Ön hozzászólása


500 leütés maradt még

Eddigi hozzászólások