Mađarska: Za jedan dan broj zaraženih porastao za 916, dvoje je preminulo

(Fotó: MTI)

2020. szeptember 12. [15:54]

Preminula su dva starija pacijenta, hronična bolesnika, i ima 916 novozaraženih korona virusom – objavljeno je na vladinom sajtu koronavirus.gov.hu u subotu.

Time se u Mađarskoj broj zaraženih povećao na 11.825, a preminulih na 633. Ozdravilo je 4058 osoba. Broj aktivnih zaraženih je 7134, od toga se na bolničkom lečenju nalazi 282, a na respiratoru 15.

Vlasti naglašavaju da pandemija evidentno ne jenjava, drugi talas je uzdrmao Mađarsku, broj novozaraženih se stalno povećava, pa je i nadalje potrebno strogo poštovati preventivne mere.

Pošto je unošenje virusa u zemlju i dalje rizik po zdravlje i posao građana, ponovo su pooštrena pravila ulaska u zemlju. Strani državljani ne mogu da putuju u Mađarsku, a Mađari koji se vraćaju iz inostranstva moraju na 14 dana u karantin.

Vlasti pozivaju da se i dalje izbegavaju mesta gde ima mnogo ljudi u zatvorenom prostoru i da se poštuje bezbedan razmak, nosi zaštitna maska u prodavnicama i vozilima javnog saobraćaja. Oni koji imaju simptome prehlade treba da ostanu kod kuće i telefonom kontaktiraju svog lekara. „Ako se budemo držali ovih mera, možemo izbeći uvođenje strožih mera ograničavanja“ – stoji u saopštenju. (MTI)

Az Ön hozzászólása


500 leütés maradt még

Eddigi hozzászólások