Petronela Kermeci: Mađarska drama Narodnog pozorišta Subotica je spremna za sezonu

Petronela Kermeci
Petronela Kermeci (Fotó: suteatar.org)

2020. szeptember 10. [12:31]

Uprkos pandemiji korona virusa, mađarska drama Narodnog pozorišta u Subotici se priprema za „normalnu“ sezonu, ali se planovi mogu menjati u skladu sa merama.

Umetnički rukovodilac mađarske drame Narodnog pozorišta Subotica Petronela Kermeci je agenciji MTI izjavila da u skladu sa odlukom srpske vlade pozorišta mogu otpočeti sa radom tokom septembra, pa se i subotički ansambl pripremio, izvodiće nekoliko predstava, a počele su i probe.

Proletos je trebao biti prikazan komad savremenog poljskog autora Andžeja Saramonovica Testosteron, u kojem je interesantno da u njemu učestvuju izričito muškarci. Tema crne komedije je sudbina muškaraca, kao i to, kakve su – po njihovoj oceni –, žene. Probe nisu završene, ali će komad – kako se nadaju –biti prikazan do decembra. Petronela Kermeci je dodala: režiser je Danijel Ambruš Kovač, ali on zbog mera uvedenih na graničnom saobraćaju ne može redovno dolaziti, pa je ansambl počeo probe i druge predstave. Komad Ožalošćena porodica Branislava Nušića na scenu postavlja Andrej Boka. Premijera se očekuje u oktobru.

Takođe u oktobru će u režiji Kinge Mezei biti prikazana monodrama pod naslovom Klamov rat, u kojoj glumi Šandor Laslo.

I druga polovina sezone počinje predstavom koja je odložena u prethodnoj sezoni. Prema originalnim planovima su ženski članovi ansambla – dok bi muški igrali u Testosteronu – trebali pripremati predstavu Šogorice autora Lajoša Nađ Partija. Ova predstava će biti pripremljena do proleća u režiji Đerđa Hernjaka.

I poslednju premijeru sezone režira Kinga Mezeri, biće to Igre u zamku Ferenca Molnara.

Petronela Kermeci je naglasila da glumci, posle svih izazova perioda karantina, novu sezonu očekuju sa izuzetnim elanom. (MTI)

Az Ön hozzászólása


500 leütés maradt még

Eddigi hozzászólások