Pandemija: Sajam knjiga u Frankfurtu bez izlagača

2020. szeptember 9. [8:28]

Zbog svetske pandemije korona virusa će Sajam knjiga u Frankfurtu biti održan bez izlagača – najavili su organizatori u utorak.

Sajam knjiga u Frankfurtu nije samo najveća stručna smotra izdavača, nego je i „poduhvat koji se stalno razvija, živi, agilan je i prilagodljiv“, što znači i da će ove godine biti održan bez svog glavnog elementa: izložbe na više hiljada kvadratnih metara koje zauzimaju štandovi zemalja i izdavačkih kuća.

Zbog ograničenja putovanja mnoge zemlje, među njima i počasni gost Kanada, uopšte ne mogu biti prisutne na sajmu koji počinje 14. oktobra, a i za mnoge evropske izdavače i stručne posetioce je učešće skoro nemoguće – stoji u obrazloženju organizatora.

Prošle godine je na sajmu učestvovalo 7450 izdavača iz 104 zemlje, a broj posetilaca je dostigao skoro 300 hiljada. Posle tri dana za struku manifestacija je prerasla u književni festival, u okviru kojeg su održane promocije knjiga, čitanja, podijski razgovori, susreti sa piscima.

Organizatori se trude da održe ovu tradiciju i ove godine, ali se u programima lično može učestvovati samo posle registracije i uz higijenske zaštitne mere. Istovremeno će većinu manifestacija prenositi na sajtu sajma i predstaviće se i nova sekcija, digitalni forum izdavačke branše pod naslovom Frankfurt Conference, na kojem će biti održana predavanja i okrugli stolovi, između ostalog o izdavanju elektronskih knjiga i naučnih dela.

Biće održana i tradicionalna završna manifestacija Sajma knjiga u Frankfurtu, na kojoj će biti uručena i nagrada za mir nemačkih distributera knjiga uz koju ide 25 hiljada evra. (MTI)

Az Ön hozzászólása


500 leütés maradt még

Eddigi hozzászólások