Pandemija korona virusa: Dodatno pooštravanje mera u zemljama Zapadnog Balkana za vreme Uskrsa

Ilustracija
Ilustracija

2020. április 17. [9:44]

U zemljama Zapadnog Balkana su uvedene dodatne zaštitne mere za vreme uskršnjih praznika: zabranom kretanja i zabranom posećivanja liturgija se pokušava sprečiti širenje pandemije.

U Severnoj Makedoniji je zabrana kretanja uvedena već u četvrtak, a trajaće do utorka ujutru. U zemljama regiona je u proteklih 24 časa broj zaraženih povećan sa 974 na 1081.

Na Kosovu je broj zaraženih za jedan dan porastao sa 423 na 449. Odlazeći premijer Albin Kurti je ponovo pozvao sve da ostanu kod kuće. Zdravstveni sistem zemlje ne bi izdržao da se iznenada zarazi mnogo ljudi, rekao je, i zato je u ovoj situaciji potrebno odgovorno ponašanje.

Kina je Crnoj Gori poklonila dva respiratora i više hiljada zaštitnih maski i rukavica. U ovoj zemlji je broj zaraženih za jedan dan porastao sa 288 na 303. Rukovodstvo Crne Gore je pozvalo stanovništvo da uprkos Uskrsu niko ne ide u crkvu, nego proslavi praznik kod kuće, u najužem krugu porodice.

U Bosni i Hercegovini je broj zaraženih porastao sa 1110 na 1164. U četvrtak je Mađarska ovoj zemlji poklonila 200 hiljada zaštitnih maski i 10 hiljada zaštitne opreme za medicinsko osoblje da pomogne u borbi protiv virusa SARS-CoV-2. (MTI)

Az Ön hozzászólása


500 leütés maradt még

Eddigi hozzászólások