Peter Sijarto u Klužu: Sada se tek vidi koliko smo upućeni jedni na druge

Peter Sijarto u Klužu
Peter Sijarto u Klužu (Fotó: MTI)

2020. március 20. [14:32]

Zaraza virusom COVID-19 dokazuje istinski koliko su upućene jedne na druge zemlje Karpatskog basena i šireg regiona – izjavio je ministar spoljne trgovine i spoljnih poslova Mađarske Peter Sijarto u Klužu, na pres konferenciji održanoj u petak u sedištu Demokratskog saveza Mađara u Rumuniji (RMDSZ), zajedno sa predsednikom saveza Hunorom Kelemenom.

Sijarto je naglasio: proteklih dana ministar spoljnih poslova ili ambasador Rumunije u Budimpešti nisu imali molbu koju Mađarska nije uslišila, a trudiće se i ubuduće da pomogne.

Vlada je omogućila državljanima Rumunije koji su hteli kući da u određenom koridoru prođu kroz Mađarsku. Tražili su od rumunskih vlasti da to ne dovede do zastoja saobraćaja i stvaranja gužvi na teritoriji Mađarske – podsetio je Sijarto.

„Nažalost, u vezi toga nemamo baš pozitivna iskustva. Tokom noći na granici Mađarske i Rumunije formirane su kolone od 15-20 kilometara zbog procedure rumunskih pograničnih vlasti. Zamolili smo rumunske vlasti da svoje procedure formiraju tako da njihovi državljani koji se vraćaju iz Zapadne Evrope ne moraju čekati u Mađarskoj“ – rekao je Peter Sijarto. (MTI)

Az Ön hozzászólása


500 leütés maradt még

Eddigi hozzászólások