Ministar unutrašnjih poslova Austrije: Gastarbajteri iz Srbije da ne kreću na put

(Fotó: 24.hu)

2020. március 19. [18:38]

Uspostavljen je red na austrijsko-mađarskoj granici – izjavio je u četvrtak popodne ministar unutrašnjih poslova Austrije Karl Nehamer.

Posle intenzivnih pregovora sa mađarskom vladom je Mađarska pristala da od 21 časa do 5 ujutru ponovo obezbedi humanitarni koridor da bi omogućila prolaz – najavio je Nehamer. Ministar je istovremeno izričito pozvao gastarbajtere iz Srbije da ne kreću na put, naime Srbija je saopštila da će zatvoriti svoje granice. „Nema nikakvog smisla da uđu u Mađarku, jer ih neće pustiti u Srbiju“ – naglasio je. Rekao je i da se permanentno vode razgovori sa vladom Srbije da bi se rešila ova situacija.

Ministar je upozorio i da ponovo mogu nastati gužve u saobraćaju, što može biti opasno. U Srbiji je inače uvedena zabrana kretanja od 20 časova do 5 ujutru. Ministar je upozorio i gastarbajtere iz Turske da ne kreću na put, jer je Turska zbog epidemije novog tipa koronavirusa takođe zatvorila svoje granice.

Nehamer je još spomenuo da na međunarodnom aerodromu Beč–Švehat tokom dana očekuju 52 aviona; delom su to vanredni letovi sa kojima se vraćaju kući državljani Austrije. (MTI)

Az Ön hozzászólása


500 leütés maradt még

Eddigi hozzászólások