Ištvan Pastor: „Shvatimo opasnost ozbiljno, čuvajmo stare!“

Ištvan Pastor na pres konferenciji
Ištvan Pastor na pres konferenciji (Fotó: subotica.info)

2020. március 16. [13:56]

Sasvim je sigurno da je odluka o uvođenju vanredne situacije bila dobra, uprkos tome što će uveliko da nam promeni svakodnevicu, rekao je predsednik Saveza vojvođanskih Mađara Ištvan Pastor na pres konferenciji u ponedeljak ujutru.

– Treba učiniti sve da se zaustavi širenje virusa, i sigurno je da će tome doprineti mere koje su najavljene sinoć, odnosno koje će se detaljno razraditi tokom dana – izjavio je Ištvan Pastor.

Smatra da se treba pridržavati pravila i treba da pazimo jedni na druge, jer samo tako možemo uspešno savladati ovakve situacije.

– Shvatimo situaciju ozbiljno, što ne znači da treba paničariti, ali istovremeno ni olako shvatiti opasnost od virusa. Ako se budemo pridržavali uvedenih mera, sigurno ćemo zaustaviti širenje zaraze.

Pastor je naglasio da zaraza pre svega ugrožava starije osobe, zato je važno da se pre sveg oni drže pravila.

Ištvan Pastor je novinarima rekao da je njegova mati stara 87 godina i još je uvek aktivna, odlazi u crkvu, na pijacu, u radnju, radi po dvorištu i u kući. Danas ju je nazvao i rekao joj da ne sme izlaziti iz dvorišta, a ona je obećala da će se držati pravila.

– Mislim da nam je svima zadatak da pomognemo da se održi normalnost u svakodnevnom životu, i ovog puta naglašavam da Savez vojvođanskih Mađara ne želi crpeti nikakve političke poene iz ove situacije.

Ištvan Pastor je rekao još da će na sajtu SVM pokrenuti kampanju informisanja da bi najsvežije informacije stigle do svih. U tome će angažovati i lekare.

– Sledećih dana SVM želi, uz poštovanje uputstava, da mobiliše svoje članstvo, mlade, dobronamerne ljude da se uzajamno pomažemo.

Predsednik SVM je pozvao sve da pomognu onima koje treba najviše čuvati od zaraze.

Erne Nemet

Az Ön hozzászólása


500 leütés maradt még

Eddigi hozzászólások