Kad je bal, nek je „Tanderbal”

Direktor Turističke organizacije opštine Bečej Nemanja Karapandžić
Direktor Turističke organizacije opštine Bečej Nemanja Karapandžić (Fotó: Szilágyi Edit)

2019. július 14. [19:11]

Betűméret:                     

Na obali Tise kod Bečeja će se između 2. i 4. avgusta po treći održati „Tanderbal“, festival sa veoma raznolikim programom, u kojem će za svaki uzrast biti ponešto – saznali smo u Turističkoj organizaciji opštine Bečej. Nastupaju Ivana Selakov i Amadeus band, u subotu Divlje Jagode i Skladište, a u nedelju Fokoš i Garavi Sokak.

Specifičnost festivala je da će osim muzike biti mnogo drugih sadržaja. Posetioce će na obali Tise očekivati radionice za decu, zanatlije će prodavati svoje rukotvorine, biće sportskih takmičenja, i možda najinteresantnije, „ljudski lanac preko Tise“. Simbolički će spojiti dve obale, Bačku i Banat, odnosno Bečej i Novi Bečej. Biće i takmičenja u kuvanju riblje čorbe.

Festival će u petak, 2. avgusta u 16 časova na zelenom korzou otvoriti zanatlije. Uveče nastupa dečji hor „Bubamara“. Svečano otvaranje počinje u 21 čas, kada nastupaju Ivana Selakov i Amadeus band. Neće izostati ni vatromet.

Trećeg, u subotu već u 10 počinje Etno bazar, predstaviće se kajakaši, a zainteresovani mogu čamcem do rečnog ostrva. Od pet do osam časova će obala pripadati deci, u raznim radionicama se mogu baviti onim što ih najviše interesuje. Koncerti počinju u 21,30 (Skladište i Divlje Jagode).

Četvrtog, u nedelju će se nastaviti Etno bazar, održaće se međunarodni plivački maraton i tada će se formirati „ljudski lanac“ preko Tise. Zainteresovani za takmičenje u kuvanju riblje čorbe se mogu javiti do 26. jula, a kotizacija iznosi 3000 dinara. Biće Igara bez granica. Uveče u pola osam nastupa Mađarsko kulturno društvo „Petefi Šandor“ iz Bečeja, a od osam Kulturno društvo „Đido“. Manifestaciju zatvaraju orkestri Fokoš i Garavi sokak.

Ovogodišnji „Tanderbal” košta oko 4,5 miliona dinara, finansira se iz budžeta opštine.

Edit Silađi

Az Ön hozzászólása


500 leütés maradt még

Eddigi hozzászólások