Vučić: A kormány rekonstrukciója jövő év márciusa és júniusa között, választások 2026-ban vagy 2027-ben

(Fotó: FoNet)

2024. október 21. [22:37]

Betűméret:                     

Aleksandar Vučić szerb elnök a közszolgálati televízió hétfő esti vendégeként bejelentette, hogy várhatóan a kormány rekonstrukciója 2025 márciusa és júniusa között valósulhat meg, és hangsúlyozta, hogy Miloš Vučević miniszterelnök teljes támogatását élvezi.

„Tudják, vannak emberek, akik azt hiszik, hogy örökké maradhatnak pozíciójukban, és több dolgot végezhetnek a maguk, nem pedig a polgárok és a társadalom javára. Vannak, akik azt gondolják, hogy leválthatatlanok és mindent megtehetnek” – mondta Vučić az RTS-ben. A választások időpontját illetően megjegyezte, hogy azokra 2026 decemberében vagy 2027 tavaszán kerülhet sor.

Szerinte minden szinten – városokban, községekben, tartományi és köztársasági szinten – elemzést kell végezni a munkáról, és ez mindig hasznos. „Jó, ha új vér is érkezik” – mondta, hozzátéve, hogy Vučević miniszterelnök továbbra is támogatását élvezi. A választásokkal kapcsolatban kijelentette, hogy azokat 2026 decemberében vagy 2027 tavaszán tartják, és úgy véli, az ellenzék sokkal rosszabbul fog szerepelni, mint korábban.

„Folytatni fogjuk az építkezést és a munkát. Senki sem fog minket megállítani. A választásokat megtartjuk, és az ellenzéki pártok képviselőivel is tárgyalhatunk, amikor csak akarnak, akár 2026 decemberében, akár 2027 tavaszán” – mondta Vučić.

Ha elismernénk Koszovót és szankciókat vezetnénk be Oroszország ellen, azonnal az EU tagjai lennénk

Vučić hétfőn este azt is kijelentette, hogy nem ért egyet azzal a véleménnyel, miszerint Szerbia európai integrációja „elakadt”, de elismerte, hogy lassan halad. Hangsúlyozta, hogy ha Szerbia elismerné Koszovó függetlenségét, és szankciókat vezetne be Oroszország ellen, azonnal felvennék az Európai Unióba.

„Igen, lassan halad... És amikor azt gondolnák, hogy ez az igazságügyi rendszer, a jogállamiság vagy más dolgok miatt van, elmondhatom, hogy nem ez az ok. Ha elismernénk Koszovó függetlenségét és szankciókat vezetnénk be az Orosz Föderációval szemben, holnap az EU tagjai lennénk, mondanám, azonnal” – mondta Vučić, aki hozzátette, hogy Szerbia akkor az EU-ba való belépést sürgősségi eljárásban megkapná, és „a világ legjobb országává” válna. Ezt akkor mondta, amikor a RTS műsorvezetője az európai integrációkról kérdezte, azzal a megjegyzéssel, hogy az átlagpolgár azt gondolhatja, „elakadtunk” és már régóta nem látható előrelépés.

Az uniós beutazás regisztrációjának közelgő kötelezettségére reagálva, amelyet már a briteknek is be kell vezetniük, Vučić azt mondta, hogy ez nem bölcs döntés. „Ez nem rólunk szól, ez az egész Nyugat-Balkánra és másokra is vonatkozik. És ez annyira buta, hogy szavak nincsenek rá. Európában mindenki tudja, hogy ez butaság” – tette hozzá Vučić, megjegyezve, hogy egy befolyásos európai döntéshozó vezette be ezt az intézkedést.

Az Ön hozzászólása


500 leütés maradt még

Eddigi hozzászólások
Béla (*.*.190.178)
2024. 10. 22. [ 17:59 ]

Tavasszal még azt mondtad,hogy most 4 évig nem lesznek választások.(Bocsánat,rosszul fogalmaztam:szavazás).