Belgrád: Megverték a tanárt, aki szét akarta választani a civakodó diákokat

Illusztráció
Illusztráció (Fotó: Kurcinák Árpád)

2024. május 15. [11:36]

Betűméret:                     

Olga Čokaš, a Belgrádi Harmadik Gimnázium igazgatója a Danasnak megerősítette, hogy incidens történt tegnap azon a labdarúgó-mérkőzésen, melyet a Gimnazijada nevű sport- és humanitárius torna keretében rendeztek meg.

A Danas szerint a gimnázium egyik tanára súlyos testi sérüléseket szenvedett, miközben megpróbálta szétválasztani a diákokat.

„A Belgrádi Harmadik Gimnázium úgy döntött, hogy megszakítja az idei Gimnazijadát, mert elfogadhatatlannak tartja az erőszak bármely formáját. Minden versenyszámot lefújtunk, amelyeket szerdán (május 15-én) és csütörtökön (május 16-án) kellett volna, illetve kellene megtartani”, közölte az igazgató, aki hozzátette, hogy az esetet jelentették a rendőrségnek.

„Kollégánk valóban sérüléseket szenvedett, jelenleg is vizsgálják az orvosok. Ma rendesen folytatódik a tanítás”, nyilatkozta Čohaš a Danasnak.

Az igazgató nem erősítette meg, de nem is cáfolta a Danas nem hivatalos értesüléseit, melyek szerint a tanárt ért támadás miatt holnap tiltakozásképpen megszakítják a tanítást a gimnáziumban.

A Danas arra emlékeztet, hogy holnapra, május 16-ra a pedagógusok tiltakozást jelentettek be a palánkai tanár megverése miatt, de minden más pedagógus elleni erőszakos eset, valamint az illetékes minisztérium mulasztása miatt is, amely nem reagál a problémákra.

Az Ön hozzászólása


500 leütés maradt még

Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!