Már több ország rendőrsége keresi a kétéves Dankát

A nyilvánosságra került felvétel
A nyilvánosságra került felvétel (Fotó: nova.rs)

2024. április 1. [17:56]

Betűméret:                     

Nyolcadik napja keresi több ország rendőrsége a Bor környékén eltűnt kislányt, Danka Ilićet. Immár nem csak Szerbiában, de Ausztriában is. A magyar rendőrség honlapján is megjelent a kislány eltűnéséről szóló hír.

"Nagy problémát jelent az, hogy későn került a hatóságokhoz az a felvétel, amelyen a feltételezések szerint Danka látható két nő kíséretében, és amelyet egy szerbiai állampolgár készített Bécsben", jelentette ki Markus Dittrich, a bécsi rendőrség szóvivője.

"A felvételt készítő személy e-mailben küldte el a videót a szerb rendőrségnek, majd a szerb rendőrség felvette a kapcsolatot az osztrák rendőrséggel. Rengeteg idő telt el, becslések szerint 10 óra. Az a helyzet, hogy nincs túl sok információ. Van egy felvétel, amelyen egy bécsi villamosmegállóban egy kislány látható két nő kíséretében. A két nő felkutatása folyamatban van, remélhetőleg még Bécsben vannak, és nem indultak el Magyarországra vagy Romániába" – áll az RTS riporterének jelentésében.

Hozzátette, nagy probléma az is, hogy a nyom (ha az valódi nyom, és valóban a kis Danka van a felvételen, nem pedig az egyik nő saját gyermeke) kihűlni látszik.

Kiemelte, Szerbia bécsi nagykövete elégedett a bécsi rendőrség munkájával, de az osztrák fővárosban mindenki attól tart, hogy túl sok megbízhatatlan információ kering, és az ügy tovább bonyolódik majd.

Az Ön hozzászólása


500 leütés maradt még

Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!