Budapest és Trebinje a legnépszerűbb úti célok a közelgő hosszú hétvégére

(Fotó: Tanjug/AP)

2024. február 10. [13:16]

Betűméret:                     

Szerbia a jövő héten, február 15-én és 16-án ünnepli az államiság napját, ezért négynapos hosszú hétvége vár a polgárokra. Az utazni vágyók körében a legnépszerűbb úti cél Trebinje és Budapest, de Szalonikibe és Isztanbulba is szívesen mennek, jelentette ki ma Aleksandar Seničić, a Szerbiai Utazási Irodák Országos Szövetségének (JUTA) igazgatója.

A Tanjugnak nyilatkozva elmondta, a tavalyi évhez képest a buszos utazások ára 10 százalékkal emelkedett, a repülővel utazóknak pedig 20 százalékkal kell többet fizetniük.

Hozzátette, a szerbiaiak hagyományosan európai városokat választanak, s busszal utaznak, mert ezek a legolcsóbb ajánlatok, akár már 40 euróért is találhatunk ilyen csomagot.

„Az ünnep most jól jön ki, négy szabadnap van. A legtöbb kirándulás szerda este vagy csütörtökön kezdődik, s vasárnap érkeznek vissza. Különféle utakat szervezünk a boszniai Szerb Köztársaságba, de Trebinje már évek a legkedveltebb úti cél, mivel kedvező áron elérhető és közel is van“ – mondta Seničić.

A kínálat nagy, a polgárok szívesen utaznak Budapestre, Isztambulba, Szalonikibe, Temesvárra, Prágába, Észak-Olaszországba és Bécsbe is. A szomszédos országok esetében Bosznia-Hercegovina, vagyis Trebinje, Banjaluka, Szarajevó, azután Észak-Macedóniában Szkopje és Ohrid, valamint Montenegró a legvonzóbb és legolcsóbb ajánlatok.

Hozzátette, sok csomag repülőutat kínál, hiszen Szerbiából egész Európába el lehet jutni légi úton. Sokan vágynak melegebb hőmérsékletre, ezért Spanyolország és Portugália is népszerű.

Az Ön hozzászólása


500 leütés maradt még

Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!