Borrell az uniós javaslatról: Konstruktív megközelítést várunk a Belgrádtól és Pristinától

Josep Borrell
Josep Borrell (Fotó: Tanjug)

2023. január 24. [21:13]

Betűméret:                     

Josep Borrell, az EU diplomáciai vezetője ma, Ivica Dačić szerb külügyminiszterrel Brüsszelben folytatott megbeszélése után kijelentette, hogy Belgrádtól és Pristinától konstruktív megközelítést várnak a kapcsolatok normalizálására vonatkozó uniós javaslattal kapcsolatban.

Dačić: Szerbia szerepe konstruktív lesz, de a nemzeti és állami érdekeket tartjuk szem előtt

Eltökélt szándékunk, hogy a nemzeti és állami érdekek figyelembevételével mindent megtegyünk az európai út folytatása és politikánk összehangolása az unióssal, mondta Ivica Dačić külügyminiszter.

Dačić külön-külön találkozott Brüsszelben Josep Borrell-lel, az európai diplomácia vezetőjével, Miroslav Lajčákkal, az EU párbeszédért felelős különmegbízottjával, Ylva Johanssonnal, az Európai Bizottság belügyi biztosával, és David McAllisterrel, az Európai Parlament külügyi bizottságának elnökével. A megbeszélések után a szerb külügyminiszter elmondta, hogy Borrell és Lajčák is hangsúlyozta Vučić elnök konstruktív és felelősségteljes szerepét a legutóbbi belgrádi találkozón, ahol a Belgrád és Pristina közötti párbeszéd egyeztettek.

Az Ön hozzászólása


500 leütés maradt még

Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!