Konrad és Cochard azonos véleményen van: Szerbia érdeke, hogy elfogadják a rendezési tervet

Pierre Cochard és Anke Konrad
Pierre Cochard és Anke Konrad (Fotó: Happy TV)

2023. január 24. [17:59]

Betűméret:                     

Anke Konrad, Németország szerbiai nagykövete ma kijelentette, hogy Németország és Franciaország szilárdan hisz a párbeszédben és a kapcsolatok normalizálásában Belgrád és Pristina között, és ezt fontos folyamatnak tartják.

Arra a kérdésre, hogy Németország és Franciaország, mint régi barátok, ajánlják-e Szerbiának a javaslat elfogadását, illetve hogy az jó-e Szerbiának, Konrad azt válaszolta: csak így lehet véget vetni egy tartósabb konfliktusnak a régióban.

„Azt szeretnénk, hogy a párbeszéd mielőbb folytatódjon, és eredmény szülessen. De hogy ebben a javaslatban pontosan mi szerepel, arról nem nekünk kell beszélnünk, az a két tárgyalófél dolga. Ha jól értettem az elnököt, akkor ezt meg is akarja tenni”, közölte Konrad az Elysée-szerződés aláírásának 60. évfordulója alkalmából rendezett összejövetel után.

Pierre Cochard, Franciaország belgrádi nagykövete ugyanerre a kérdésre azt mondta: Szerbia érdeke ennek a tervnek az elfogadása, hogy lehetővé váljon a fejlődés és a haladás, az USA támogatásával.

Hill: A koszovói szerb községek közösségének megalakítása elengedhetetlen eleme a továbblépésnek

A koszovói szerb községek közösségének megalakítása elengedhetetlen eleme annak, hogy tovább lépjenek a párbeszédben, jelentette ki ma Christopher Hill, Amerika belgrádi nagykövet, és hozzátette: elsősorban ezzel kell foglalkozni, és csak ezután következhet az, ami a Koszovóra vonatkozó francia-német javaslatban szerepel.

Hill azt is elmondta, hogy Szerbia most valószínűleg a legfontosabb úton halad az eddigi történelmében: az euro-atlanti integrációk felé, és az EU, valamint az USA is segíteni akar Szerbiának ennek megvalósításában. (Tanjug)

Az Ön hozzászólása


500 leütés maradt még

Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!