A szerbiai polgároknak a jövő évtől 7 eurót kell fizetniük, hogy beléphessenek az EU-ba

(Fotó: schengenvisainfo.com)

2022. április 21. [11:03]

Betűméret:                     

Jövő évtől hét eurót kell fizetniük Szerbia, valamint Montenegró és Bosznia-Hercegovina állampolgárainak, ha be akarnak lépni az uniós országokba.

Minden 18 éven felüli és 70 év alatti utasnak ki kell töltenie egy online űrlapot, és egyszeri belépési díjat kell fizetnie.

Minden 90 napnál rövidebb utazáshoz be kell nyújtani a kérelmet, ide tartoznak a turisztikai, üzleti, egészségügyi utak is, valamint az EU-országokon keresztül történő átutazás is. Az Európai Utasinformációs és Engedélyezési Rendszer (ETIAS) előírása minden közlekedési eszközzel, tehát szárazföldi, légi vagy tengeri úton történő utazásra vonatkozik.

A legtöbb esetben a kérelem benyújtásától számított néhány percen belül kiadják azt az utazási engedélyt, amely nélkül nem lehet belépni az EU-országokba. Ritkán ugyan, de előfordulhat, hogy az engedélyre a további ellenőrzés miatt 30 napot kell várni. A kérelmező fellebbezhet, ha elutasítják a kérelmét.

Az ETIAS rendszert az EU-országok a szomszédos országokkal határos összes határátkelőhelyén alkalmazni fogják. (Novosti, N1)

Az Ön hozzászólása


500 leütés maradt még

Eddigi hozzászólások
yoga11
2022. 04. 24. [ 12:24 ]

He-he 😃😃, a zöldhatáron továbbra sem kell fizetni.


Realista
2022. 04. 22. [ 17:21 ]

Nahát...úgy látszik nem mindenhol a szerbek parancsolnak!