Pásztor: Emelt fővel támogatjuk Vučićot az elnökválasztáson

Pásztor és Vučić
Pásztor és Vučić (Fotó: Instagram)

2022. február 10. [19:07]

Betűméret:                     

Pásztor István, a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke ma Palicson azt mondta: a közelmúltban Aleksandar Vučić szerb államfővel folytatott beszélgetésében elmondta neki, hogy a VMSZ támogatni fogja a szerbiai elnökválasztáson.

„Az elmúlt öt év megerősítette eltökéltségünket, hogy emelt fővel meghozzuk ezt a döntést, és képviseljük is azt. Kész vagyok ezt nyilvánosan is megtenni a kampányához kapcsolódó rendezvényeken”, jelentette ki Pásztor.

Emellett, mint mondja, a közelgő parlamenti választásokról is beszélt a szerb elnökkel, amelyeken a VMSZ önállóan vesz részt.

„Viszonylag magas legitimációt szeretnénk szerezni a választóinktól, majd az elmúlt 15 évet fémjelző együttműködést koalíciós partnerként folytatni a köztársasági parlamentben, illetve a végrehajtó hatalomban”, fogalmazott Pásztor.

Aleksandar Vučić szerb elnök a következő bejegyzést tette közzé Instagram oldalán: Büszke vagyok a Pásztor Istvánnal ápolt barátságra és a közösen elért eredményekre. Ma a VMSZ elnökével Vajdaság és Szerbia számára nagy és fontos projektekről beszélgettem, és hatalmas beruházásokról állapodtunk meg a Palicsi-tónál, hazánk minden polgárának legnagyobb örömére. A szerb-magyar barátság és partnerség az alapja jelenlegi sikereinknek, de a jövőbeli fejlődésnek is.

Szó esett még két palicsi nagyberuházásról, az aquapark munkálatainak befejezéséről és egy szálloda építéséről.

„Eddig körülbelül 880 millió dinárt költöttek az aquaparkra. A jelenlegi becslések szerint körülbelül 730 millió dinár hiányzik még. Idén 111 millió dinárt különítettek el Szabadka város költségvetésében ezekre a célokra”, mondta Pásztor.

Elmondása szerint Vučić elnök megértését és eltökéltségét fejezte ki, vagyis az állam igyekszik majd segítséget nyújtani.

„Arra kértem az elnök urat, hogy találjon forrást a többire, hogy egy belátható időn belül, még az év folyamán befejezzük ezt a beruházást, mert Palicsnak és Szabadkának, de az egész országnak is fontos. Ez állandósítaná Palicsnak, mint turisztikai célpontnak a vonzerejét”, jegyezte meg Pásztor.

Hozzátette: szóba került egy nagy, ambiciózus és minőségi szálloda felépítése is, amely a Prezident Hotel és a Férfistrand között kapna helyet.

„Megvan a beruházó is, ez egy 40 millió eurós befektetés”, szögezte le Pásztor.

A befektetőkkel a jövő héten folytatódnak a tárgyalások, reményei szerint még idén hozzáfoghatnak a beruházáshoz, tette hozzá.

„A Szabadkától Szegedig tartó vasút megépítésével együtt, a határátlépés lehetőségének erősödésével ezt az egész területet egy teljesen más színben tüntetné fel”, magyarázta Pásztor. (Danas)

Az Ön hozzászólása


500 leütés maradt még

Eddigi hozzászólások
Az Igazi Olvasó
2022. 02. 13. [ 13:58 ]

Azt mégsem mondhatja, hogy meghunyászkodunk, így hatalomban maradhatunk.


Realista
2022. 02. 11. [ 21:35 ]

Mi lesz ha a szerb nép úgy dönt,h mennek a levesbe a naprednjákok?Vagy ilyen opció kizárt?


Lazio
2022. 02. 11. [ 09:02 ]

Tisztelt Elvíra, emlékeztetőül csak annyit, hogy a VMSZ eddig is önállóan vett részt a választásokon.


Fleger Nagy Elvira
2022. 02. 10. [ 21:22 ]

Pàsztor ùr! Önnek Vucsity elnök ùr megköszönte az eddigi együttműködèst ès tudatta Önnel,hogy a SZHP a vàlasztàsokon önàllòan indul minden szinten. Ez vàrhatò is volt. Ìgèretet tehetett a projektumok vèghezvitelère. Ìgy jàrt most a VMSZ. A dèlutàni poszt fölè ìrt foghìjas szövege ès arckifejezèse elàrulta.


Alfonz
2022. 02. 10. [ 19:12 ]

Madarat tolláról, embert barátjáról, ennyit erről és lehet emelt fővel felnézni a 90-es évek harcosaira és mostani uralkodóira. Így legalább tudni lehet, kire nem kell szavazni emelt fővel.