Pelemiš az RTS-nek: Tele vannak a kórházak, az egészségügyi dolgozók túl fáradtak

(Fotó: Danas)

2021. március 17. [10:30]

Betűméret:                     

Mijomir Pelemiš infektológus, a válságstáb tagja az RTS-nek elmondta, hogy a jelenlegi járványügyi helyzet annak az eredménye, hogy az emberek nem tartották be kellőképpen az óvintézkedéseket.

Pelemiš az RTS híradójában elmondta: nem lepődött meg a számok emelkedésén, mert valóban nem tartják be az óvintézkedéseket.

Mint elmondta, korábban kellett volna meghozni a szigorúbb intézkedéseket, akkor csökkent volna a vírus koncentrációja, csökkent volna az emberek közötti kapcsolattartás és ezzel együtt kevesebb fertőzött lenne.

Arra a kérdésre, hogy már biztos-e az, hogy hétfőtől meghosszabbítják az intézkedéseket, Pelemiš közölte: semmi sem biztos, és majd kiderül, hogy az elkövetkező időszakban mennyire terjed majd a fertőzés.

Véleménye szerint öt nap alatt nem várható nagyon nagy eredmény, de hozzájárulhat ahhoz, hogy a vírus kevésbé terjedjen tovább.

„Számunkra most a legnagyobb gond az, hogy tele vannak a kórházak, az egészségügyi dolgozók pedig túl fáradtak”, közölte Pelemiš és kiemelte, hogy mindenki elismerést érdemelne, mert azoknak a legnehezebb, akik állandóan a páciensek mellett vannak.

Hozzátette, hogy mindent meg kell tennünk, hogy megkönnyítsük a munkájukat és csökkentsük a betegek számát.

Az Ön hozzászólása


500 leütés maradt még

Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!