Kon: További szigorításokat fogunk javasolni

Dr. Predrag Kon
Dr. Predrag Kon (Fotó: b92.net)

2021. március 16. [12:09]

Betűméret:                     

Dr. Predrag Kon, a válságtörzs epidemiológusa kijelentette, hogy további szigorítások bevezetésére tesznek javaslatot a kormánynak. Lehet, hogy a szabályszegőknek büntetésként közhasznú munkán kellene részt venniük a jövőben.

Habár szerdától csupán az élelmiszerboltok, gyógyszertárak és benzinkutak tarthatnak nyitva, ezt a válságtörzs egészségügyi csoportja nem tartja elegendő szigorításnak a jelenlegi járványhelyzetben.

“Nem értik, hogy ez a legnagyobb járvány nem csak ebben az évszázadban, hanem egyébként is, halálos és az egészségügy nem képes kitartani a lakosság támogatása nélkül, vagyis a szabályok betartása nélkül. A koronavírus brit mutációja dominánsan jelen van itt is, egyre fiatalabbakat ér el, emiatt az alsó tagozatoknak is online oktatásra kellene áttérniük” - érvelt Dr. Kon.

Hozzátette, szerinte a szabályszegőknek kirótt büntetések nem elég szigorúak, a szabályszegőket mind tesztelni kell, illetve további opció lehet valamilyen közhasznú munka ellátása, például segédkezhetnének a covid-kórházakban.

A jelenlegi rendelkezések hétfőig lesznek hatályban, a járványhelyzet alakulásának figyelembe vételével hétvégén születik döntés arról, hogy a továbbiakban milyen szabályok lesznek érvényben, írja a B92.

Az Ön hozzászólása


500 leütés maradt még

Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!