Válságtörzs: Szerdától csak az élelmiszerboltok, gyógyszertárak, benzinkutak dolgozhatnak

A válságtörzs munka közben. A képen a testület egészségügyi részének a tagjai.
A válságtörzs munka közben. A képen a testület egészségügyi részének a tagjai. (Fotó: Dnevnik.rs)

2021. március 16. [10:10]

Betűméret:                     

A válságtörzs ma reggeli ülésén arról döntöttek, hogy március 17-étől, vagyis holnaptól hétfőig az elmúlt hétvégéhez hasonlóan csak az élelmiszerüzletek, gyógyszertárak és benzinkutak lehetnek nyitva. Kijárási tilalom nem lesz, nyilatkozta Ana Brnabić miniszterelnök.

“Ez kompromisszumos megoldás, sokáig tartott kitalálni, hiszen három dolgot kell figyelembe vennünk, az egészségügyet, a gazdaságot és a lakosság mentális egészségét” - mondta a miniszterelnök és hozzátette, a válságtörzs egészségügyi szakemberei 14 napra hosszabbítanák a rendelkezéseket.

“A következő hetekben várhatóan már lesz eredménye a tömeges vakcinációnak, minden nap küzdünk azért, hogy erre a krízishelyzetre a lehető legjobban reagáljunk” - tette hozzá Brnabić.

A miniszterelnök megkérte Aleksandar Vučić elnököt, hogy próbálja meg elintézni, hogy a megbeszéltnél előbb érkezzen meg a kínai vakcina újabb szállítmánya.

“Van és még lesz is védőoltás, Szputnyik, Pfeizer. Van AstraZeneca is, amely nagyszerű védőoltás, de sajnos ellenkampányt kezdeményeztek vele kapcsolatban. Mi biztosak vagyunk abban, hogy az is megfelelő vakcina, mivel mindegyik jobb választás, mintha nem vennénk fel egyiket sem” - mondta Ana Brnabić.

Miért vártak ilyen sokáig a szigorítással?

Az újságírók kérdésére, hogy miért kellett eddig várni a szigorítások meghozatalával, a miniszterelnök azt válaszolta, hogy a helyzet komplikált, mivel a koronavírus elleni harc nagyon költséges, és ha a gazdaság nem működik akkor az állami pénzalap kiürül, és így nem tudja az állam finanszírozni a teszteléseket, gyógyszereket, kórházi ellátásokat, emiatt a lehető legtovább vártak a járványügyi intézkedések szigorításával. (B92)

Az Ön hozzászólása


500 leütés maradt még

Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!