A kormány elfogadta az új intézkedéseket: A vendéglátósok „lehúzzák a rolót‟ hétvégére

(Fotó: 021.rs)

2020. december 3. [17:29]

Betűméret:                     

A szerb kormány mai ülésén elfogadta a válságstáb által javasolt legújabb intézkedéseket annak érdekében, hogy megóvják a lakosság egészségét a koronavírus-fertőzéstől.

A vendéglátóipari objektumok, vagyis a kávézók, éttermek, bárok és éjszakai klubok nem dolgoznak pénteken 17 órától hétfőn reggel 5 óráig. Ez alól nincs kivétel. Ezek az objektumok hétfőtől péntekig reggel 5 és délután 17 óra között tarthatnak nyitva. Ugyanakkor az életkihordást állandó jelleggel, a hét minden napján, 24 órában végezhetik, illetve más vállalkozók is, amelyeknek ez képezi az üzleti tevékenységük alapját.

A bevásárlóközpontok, ruházati cikkeket árusító üzletek, fogadóirodák és játszóházak szintén nem dolgozhatnak pénteken 17 órától hétfő reggel 5 óráig.

Nem dolgozhatnak hétvégén a kozmetikai-, a fodrász- és a szépségszalonok sem. Valamint ide tartoznak még a sport- és rekreációs tevékenységgel foglalkozó objektumok, vagyis a fitness-központok, edzőtermek, a wellness-központok, medencék, labdarúgó-, kosárlabda- és teniszpályák, illetve bármilyen más rekreációs sportág. Ezekre az objektumokra is a reggel 5 és délután 17 óra közötti nyitvatartás vonatkozik, munkanapokon.

Milyen munkaidővel dolgozik a többi objektum?

Az élelmiszerüzletek, a boltok és a kiskereskedelmi objektumok, valamint a trafikok és kioszkok 21 óráig tarthatnak nyitva hétköznapokon és a hétvégén is.

A gyógyszertárak és benzinkutak (üzemanyag tankolásra) állandóan nyitva tarthatnak, korlátozás nélkül.

A piacok hétvégén is dolgozhatnak, reggel 6 és délután 15 óra között.

A hotelok keretében működő éttermek és bárok kivételt képeznek azzal, hogy szolgáltatásaikat csak a hotel bejegyzett és bejelentett vendégeinek nyújthatják, minden nap este 21 óráig.

Az egészségügyi szolgáltatást nyújtó rendelők és laboratórium egész nap dolgozhatnak, beleértve a hétvégét is.

A hivatásos sportolók a hétvégén használhatják a sportlétesítményeket, amennyiben versenyre készülnek.

A kultúra területén működő intézmények és objektumok, vagyis a mozik, színházak, múzeumok és galériák hétköznaponként és hétvégén is délután 17 óráig dolgozhatnak. (021.rs)

Az Ön hozzászólása


500 leütés maradt még

Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!