Kétmillió dolláros amerikai támogatás Szerbiának a járvány visszaszorítására

(Fotó: Unsplash)

2020. július 30. [9:44]

Az Egyesült Államok mintegy 10 millió dollárt különített el annak érdekében, hogy segítse a Nyugat-Balkánt a koronavírus-járvány elleni küzdelemben, az odaítélt összegből Szerbia kétmillió dollárt kapott - jelentette be az amerikai külügyminisztérium.

Az eszközök révén az érintett országokban bővíthetik a tesztelési kapacitást, hogy mihamarabb felismerjék a gyanús eseteket, korszerűsödhet a betegellátás, egyszerűbbé válhat az információcsere, valamint a higiéniai előírásokra irányuló ismeretek is bővülhetnek.

A külügyminisztérium jelentése szerint az Egyesült Államok az elmúlt 20 évben több mint egy milliárd dollárral támogatta Szerbiát, és ebből az összegből csaknem 5,4 millió dollár az egészségügybe került. Hozzáteszik, hogy Washington a járvány idején közel 1,6 millió dollárt különített el Priština egészségügyi ellátására. Hasonló célra Montenegró 300 000 dollárt, Észak-Macedónia 1,5 millió dollárt, Bosznia és Hercegovina 2,2 millió dollárt, Albánia pedig több mint 2 millió dollárt kapott. (Tanjug)

Az Ön hozzászólása


500 leütés maradt még

Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!