Niš: Meghalt a kismama, aki előzőleg lélegeztetőgépen volt, a kisbaba állapota stabil

(Fotó: 021.rs)

2020. július 28. [16:01]

Meghalt a szülés után az a nő, aki előtte lélegeztetőgépen volt a niši klinikai központban, közölte a Tanjuggal az egészségügyi intézmény.

A kisbaba életben van, állapota stabil.

A terhes nő előbb a klinikai központ tüdőgyógyászatán volt, majd a komplikációk miatt áthelyezték az intenzív osztályra, ahol lélegeztetőgépre kapcsolták.

Radmilo Janković, a niši klinikai központ aneszteziológiai és intenzív terápiás klinikájának vezetője elmondta, hogy az elmúlt 24 órában a terhes nő egészségi állapota fokozatosan romlott. Az orvosok csoportja úgy döntött, hogy végrehajtja a császármetszést, több alkalommal is újra kellett éleszteni a nőt, aki sajnos, nem élte túl a szülést.

A kisbaba így a terhesség 26. hetében jött világra.

Anđelka Slavković, a gyermekorvosi és ortopédiai klinika igazgatója közölte, hogy a kisfiú tegnap este 20 óra körül jött a világra császármetszéssel, súlya 900 gramm, és gépi lélegeztetésen van, de nincs közvetlen életveszélyben.

A kismamát július 3-án vették fel a kórházba a koronavírus-fertőzés tüneteivel, és július 18-ától volt lélegeztetőgépen. Több alkalommal is tesztelték a koronavírusra, de a teszt eredménye mindig negatív volt.

Korábban, július 21-én szintén életét vesztette egy Niš környéki, 27 éves nő, egy nappal azután, hogy meghalt a császármetszéssel világra hozott kisbabája. (Tanjug)

Az Ön hozzászólása


500 leütés maradt még

Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!