Kötelező maszkviselés a belgrádi tömegközlekedési eszközökön

(Fotó: EPA / CHRISTIAN BRUNA)

2020. június 29. [15:29]

Továbbra is 200 felett van az újonnan regisztrált koronavírus-fertőzöttek száma Szerbiában, ezúttal több mint 7 ezer tesztből 242 lett pozitív - ez áll a hivatalos adatokban. Az elmúlt 24 órában négyen elveszítették a harcot a vírussal szemben, ezzel pedig 274-re nőtt a járvány következtében elhunytak száma összesen országos szinten. A jelenleg is betegek, vagyis az aktív fertőzöttek száma 1300 felett van, 36 személy kritikus állapotban van, ami azt jelenti, hogy gépi lélegeztetésre szorul. A válságtörzs mai ülésén új intézkedéseket hozott a koronavírus-járvány elleni küzdelem jegyében, tudta meg a Blic.

A napilap értesülései szerint a válságtörzs javasolni fogja a szerb kormánynak, hogy holnap reggel hat órától kötelező legyen a maszkviselés a belgrádi tömegközlekedési eszközökön és a zárt helyiségekben. Büntetéseket irányoztak elő azok számára, akik nem viselnek maszkot. A kötelező maszkviselés már életbe lépett Szerbiai egyes városaiban, ahol megugrott a fertőzöttek száma.

A kormány közleménye szerint maszkot kell viselni a bevásárlóközpontokban, a kávézókban, éttermekben, éjszakai klubokban, szépségszalonokban, edzőtermekben.

A Blic napilap értesülései szerint az elkövetkező hét napban még nem büntetnek, s csak akkor kezdik el, ha a felszólítások nem járnak eredménnyel. Eddig a maszkviselés csak ajánlott volt.

A következő két napban a válságtörzs javaslatot tesz azokra a kritériumokra vonatkozóan, amelyek alapján rendkívüli helyzet hirdethető ki.

A válságtörzs arról is döntött, hogy a külföldi állampolgárok számára a teszt 120 euróba fog kerülni.

Az Ön hozzászólása


500 leütés maradt még

Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!