Vučić a montenegrói tilalomról: Ez politika

Aleksandar Vučić
Aleksandar Vučić (Fotó: Tanjug/Dragan Kujundžić)

2020. május 29. [15:23]

Betűméret:                     

Mindenkinek világos, hogy semmi köze az egészségügyi kritériumokhoz annak, hogy Montenegró továbbra sem engedélyezi az országba való belépést a szerb állampolgárok számára, jelentette ki ma Aleksandar Vučić szerb elnök annak kapcsán, hogy Montenegró kibővítette azoknak az országoknak a listáját, amelyeknek a
polgárai beutazhatnak, de Szerbia továbbra sincs rajta. Koszovó viszont igen.

„Szégyen, hogy egyáltalán beszélek erről. Ez nemhogy értelmetlen, hanem őrültség, nincsenek szavak rá” – nyilatkozta Vučić a Pink TV-nek.

Hozzátette, Montenegró a fertőzöttek teljes számáról beszél, s ez azt jelenti, hogy azokat bünteti, akik tisztességesen tesztelnek, Szerbia naponta három-hétezer embert tesztel le, nem harmincat. Leszögezte, „egyértelmű, hogy politikai döntésről van szó”.

A kérdésre, hogy kapcsolatban áll-e a montenegrói hatalommal, azt válaszolta, hogy nem, de kész tárgyalni, viszont nem tudja, hogyan lehet tárgyalni a jelenlegi belépési tilalomról. Azzal kapcsolatban, hogy a szerbiai polgárok Horvátországba se mehetnek, az államfő elmondta, ezért mehetnek Magyarországra és Bulgáriába, de megérti Horvátországot, mert a második negyedévben alacsonyabb növekedést ért el, mint Szerbia.

A kampányról szólva Vučić elmondta, 10-ig nem lesznek gyűlései a Szerb Haladó Pártnak, s talán csak akkor lesznek, ha a koronavírus-fertőzöttek napi száma tíz alá esik néhány egymást követő napon.

Az Ön hozzászólása


500 leütés maradt még

Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!