Brnabić: Rendezett lesz a betegeket fogadó belgrádi vásárcsarnok

Ana Brnabić
Ana Brnabić (Fotó: Tanjug)

2020. március 26. [10:44]

Nem így fog kinézni a belgrádi vásárcsarnok, amelyet a koronavírussal fertőzött, enyhébb tünetekkel rendelkező betegek számára készítettünk elő, sokkal rendezettebb lesz, különböző tartalmakkal és péntektől már működőképes kell, hogy legyen, nyilatkozta az este Ana Brnabić szerb kormányfő.

A Prva televíziónak elmondta: mindent megtesznek azért, hogy a páciensek számára megkönnyítsék az ott tartózkodást, de fontos, hogy mindenki egy helyen legyen, hogy az orvosok időben tudjanak reagálni.

Szerbia segíteni fog a polgárain

Brnabić kiemelte azt is, hogy Szerbia segíteni fog a külföldön rekedt polgárain, de türelemmel kell lenniük.

„Az otthon maradt embereket veszélyeztetik, mert nem fogták fel időben, hogy pandémia van a világban. Megvárták, hogy véget érjen a nyaralásuk és csak utána indultak haza. De mindegy, mi készen állunk, és segíteni fogunk a polgárainknak‟, nyilatkozta a kormányfő.

2,2 milliárd dinár a maszkok és a felszerelés beszerzésére

A kormányfő közölte, hogy 2,2 milliárd dinárt folyósítanak a Köztársasági Egészségbiztosítási Alap (RFZO) számára maszkok és felszerelés beszerzésére.

Ebből a pénzből lélegeztető gépeket, teszteket és egyéb, nélkülözhetetlen eszközöket vásárolnak majd, emelte ki Brnabić.

A tesztelés hatékonyabb rendszerén dolgoznak

Brnabić az este elmondta azt is, hogy az új intézkedések nem érintik közvetlenül a polgárokat, hanem azon dolgoznak, hogy minél hatékonyabbá tegyék a rendszert a polgárok nagyobb számban történő tesztelésére.

A kormányfő hangsúlyozta: újdonságnak számít, hogy azok a személyek, akiknek pozitív lett a koronavírus-tesztje, nem maradhatnak otthoni karanténban, hanem más helyen kell lenniük, hogy sodorják veszélybe családjukat. (Tanjug)

Az Ön hozzászólása


500 leütés maradt még

Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!