Beszüntetik az este 8 és 9 óra közötti kutyasétáltatást is Szerbiában

Vučić azt javasolta a kutyatulajdonosoknak, hogy reggel 5 óra 15 perc és délután 15 óra között sétáltassák a házi kedvenceiket

2020. március 25. [15:07]

Aleksandar Vučić szerb elnök ma bejelentette, hogy nagyon gyorsan vissza fogják vonni a kutyasétáltatásra vonatkozó határozatot, amellyel a kutyatulajdonosok egy órán át sétáltathatják házi kedvencüket a kijárási tilalom ideje alatt.

Vučić elmondta, hogy ő már korábban is ellenezte azt, hogy a polgárok kijárjanak a tilalom idején.

„Nagyon haragudtam, amikor megszületett a döntés, hogy az emberek sétáltathatják a kutyáikat, de nagyon rövid időn belül vissza fogjuk vonni ezt az engedélyt. Ezt garantálom. Azt gondolják, hogy azért, mert gonosz ember vagyok és nem szeretem a kutyákat. A lányomnak is van kutyája”, mondta az elnök.

Vučić azt javasolta a kutyatulajdonosoknak, hogy reggel 5 óra 15 perc és délután 15 óra között sétáltassák a házi kedvenceiket.

„Az összes élet közül az emberi élet számunka a legfontosabb”, hangsúlyozta Vučić.

A szerb kormány néhány napja fogadta el azt a határozatot, amellyel módosított a kijárási tilalmon annak érdekében, hogy a polgárok este is ki tudják vinni sétálni a házi kedvencüket.

Korábban az állatok jogaiért harcoló civil szervezetek közös felszólítást intéztek Ana Brnabić szerb kormányfőhöz, amellyel azt kérték, hogy tegyék lehetővé a kutyatulajdonosok számára a sétát a kijárási tilalom ideje alatt is. A polgároknak a kijárási tilalom bevezetése nagy gondot okozott, mert nem tudták kivinni kutyáikat, hogy azok elvégezzék az alapvető fiziológiai szükségletüket.

Az Ön hozzászólása


500 leütés maradt még

Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!