Havazás és erős szél nehezíti a közlekedést

(Fotó: Mondo)

2020. március 25. [9:52]

Az erőteljes havazás rövid idő alatt igazi téli feltételeket hozott magával az utakon, az időszakos, szintén erős széllel ugyanis megnehezíti a vezetést a sofőrök számára, de az utak tisztítását is.

Az erős szél csökkenti a látótávolságot a hegyvidéki területeken, főként a timoki és a negotini térségben, erre a Szerbiai Motorosszövetség külön felhívta a teherautók és az autóbuszok vezetőinek a figyelmét.

Ilyen vezetési feltételek mellett gyakran előfordul, hogy a járművek lesodródnak az útról, de gyakori a fennakadás is, így az illetékesek azt tanácsolják, hogy csak azok induljanak útra, akiknek halaszthatatlan dolguk van. Aki mégis utazni kényszerül, annak az elsőrangú utak használatát, illetve a nap legenyhébb időszakát, vagyis a 10 és 16 óra közötti időszakát javasolják.

A Szerbia Útjai közvállalat téli szolgálatának információi szerint az ország minden első- és másodrangú útja járható, de az összes út nedves, egyes területeken pedig latyakos hó van az utakon.

A hegyvidéki területeken igazi téli feltételekre számíthatnak a sofőrök, így a téli gumi mellett a hólánc használata is kötelező a számukra.

Havas utakra számíthatnak azok is, akik Valjevo, Užice, Novi Pazar, Sjenica, Ivanjica, Negotin, Zaječar, Bor és Knjaževac felé veszik az útjukat.

A nyergesvontatók, illetve a pótkocsis teherautók számára tilos a közlekedés a Paraćin és Zaječar közötti szakaszon Čestobrodicánál, illetve a Bor és Zaječar közötti Selišta településen keresztül. Ezeknek a járműveknek tilos továbbá a másod- és harmadrendű utak használata Valjevo, Novi Pazar, Sjenica és Ivanjica területein.

A szerbiai fizetőkapuknál nincs várakozási idő, a határok pedig zárva vannak.

A teherautók várakozási ideje a határokon 1-6 óra.

Az Ön hozzászólása


500 leütés maradt még

Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!