Kon: Továbbra sincs szükség a városokat vesztegzár alá helyezni

Predrag Kon
Predrag Kon (Fotó: Tanjug)

2020. március 24. [9:59]

Predrag Kon epidemiológus kijelentette, hogy a Szerbiában bevezetett intézkedések mellett egyelőre nincs szükség a városok, mint Belgrád teljes elszigetelésére.

„Egyelőre minden a megfelelő ellenőrzés alatt van, ezt kell tovább folytatnunk és kitartanunk‟, közölte Kon az RTS-szel.

A járványügyi szakértő értékelése szerint Szerbiában sokkal rosszabb is lehetne a helyzet és nem kell elégedetlennek lennünk. Kon kijelentette, hogy a kormány intézkedései nélkül Szerbiában „megnőtt volna a vírus természetes úton történő terjedése‟.

„A betegek számának növekedése még mindig lassú és fokozatos. Remélem, hogy sikerül még több időt nyernünk, és mielőbb meg tudjuk állítani a járványt‟, hangsúlyozta a szakértő.

„Bizalomra ad okot, hogy egyre csökken a fertőzöttek száma Olaszországban, ami azt jelenti, hogy a járvány elérte a csúcsát ebben az országban‟, magyarázta Kon, aki szerint attól függetlenül, hogy eredményesek a szerbiai intézkedések, még több embert kell bevonni a fertőtlenítésbe.

Predrag Kon elmondta, hogy a koronavírussal való agresszívabb szembeszállás azt jelenti, hogy tesztelni fogják azokat is, akik kapcsolatban voltak a fertőzött személyekkel, de azokat is, akik önkéntes karanténba vonultak, tehát nemcsak a betegeket.

Az Ön hozzászólása


500 leütés maradt még

Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!