Rebić: Egyre kevesebb polgár szegi meg a kijárási tilalmat

A rendőrség először telefonon ellenőrzi a polgárokat, majd házhoz megy

Vladimir Rebić
Vladimir Rebić

2020. március 24. [9:39]

Betűméret:                     

Egyre kevesebb polgár szegi meg a koronavírus miatt bevezetett kijárási tilalmat, jelentette ki Vladimir Rebić, a rendőrség igazgatója.

Rebić az RTS-nek elmondta, hogy az éjjel a rendőrök összesen 112 személyt állítottak elő Szerbiában a kijárási tilalom megszegése miatt.

A rendőrség igazgatója arra szólította fel a polgárokat, hogy tartsák be a kormány határozatait, ellenkező esetben ugyanis az igazságszolgáltatási szervek előtt kell majd felelniük, és magas pénzbüntetésre számíthatnak.

A belügyminisztérium számára most a prioritások között szerepel, hogy ellenőrizze, betartják-e a polgárok az otthoni karanténra vonatkozó előírásokat, közölte Rebić.

„Előbb telefonon hívjuk fel az otthoni karanténban lévő polgárokat, majd a rendőrök a terepen közvetlenül is meggyőződnek róla, hogy otthon vannak-e. Ha nincsenek, akkor elkezdünk nyomozni utánuk‟, magyarázta a rendőrség igazgatója.

Kiemelte továbbá, hogy a polgárok egyre nagyobb arányban tartják be az előírt intézkedéseket.

„Tegnap óta több mint 20 ezer személyt hívtunk fel, közülük 218-at nem találtunk otthon, most pedig keressük őket, és megtesszük a szükséges intézkedéseket‟, mondta Rebić, aki hozzátette: amióta ilyen módon ellenőrzik a polgárokat, összesen 511 személy ellen tettek bűnvádi feljelentést.

Az Ön hozzászólása


500 leütés maradt még

Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!