Öt nap alatt 25 ezer közlekedési bírságot szabtak ki a szerbiai rendőrök

(Fotó: Informer)

2020. február 21. [17:42]

Betűméret:                     

A hét eleje óta a rendőrség fokozottabban ellenőrzi a közelekdést Szerbia-szerte. Mindössze öt nap alatt 25 ezer szabálysértési feljelentést tettek, vagyis naponta ötezret. A gépjárművezetők leggyakoribb vétsége a gyorshajtás, az ittas vezetés és a biztonsági öv használatának elmulasztása, de egyre gyakrabban büntetnek olyanokat is, akik vezetés közben mobiltelefont használnak.

Az akció a hétvégén is folytatódik, minden főbb úton sebességellenőrzést végeznek. Minden gépjárművezetőt alkoholtesztnek vetnek alá, napszaktól függetlenül. Ellenőrzik azt is, hogy a jármű rendelkezik-e a téli felszereléssel, azt a járművet pedig, amelyiken nyári gumi van, kizárják a forgalomból. A rendőrség külön ellenőrzi a hátsó üléseken lévő biztonsági övek használatát is.

Az ittas vezetés és a gyorshajtás mellett a gépjárművezetőket egyre gyakrabban büntetik meg pszichoaktív szerek használata és vezetés közbeni telefonálás miatt.

„A temetők, kórházak, börtönök tömve vannak olyanokkal, akik azt gondolták, jobban vezetnek részegen, mint józanul. Ez nagy tévedés. A hatalmas pénzbírságon kívül tartsák észben azt is, hogy az ittas vezetés következtében történő balesetokozás előre eltervezett bűncselekménynek számít” – mondja Damir Okanović, a Közlekedésbiztonsági Bizottság munkatársa. (Blic)

Az Ön hozzászólása


500 leütés maradt még

Eddigi hozzászólások
S+andor a mozsori
2020. 02. 22. [ 14:04 ]

A kormánytol kiadot „Ukaz“ alapján minden forgalmi rendör naponta köteles legkevesebb 50€ bierságot kironi. Ha a rendör azt álitja hogy nam használtad a biztonsági övet, vagy használtad a mobiltelefonodat a füleden, hogyan gondolod azt a biroságal elhitetni, hogy az nem ugy volt? A rendör a tanu!.


Nagy József
2020. 02. 21. [ 21:16 ]

Helyes itthon is ez kellene de mindenkire egyformán sújtson le a törvény de sajnos ez itt nem így van