Vulin: Amíg Vučić hatalmon van, Szerbia nem lesz a NATO-paktum része

Szergej Sojgu és Aleksandar Vulin
Szergej Sojgu és Aleksandar Vulin (Fotó: Tanjug/Védelmi minisztérium)

2019. október 21. [11:39]

Szerbia továbbra is a katonai semlegesség politikáját követi, jelentette ki Aleksandar Vulin védelmi miniszter az orosz hivatali kollégájával, Szergej Sojguval való találkozója alkalmával, jelentette a Beta.

Amíg Aleksandar Vučić elnök áll Szerbia élén, addig az ország nem lesz a NATO-paktum vagy bármilyen másik katonai szövetség része, tette hozzá Vulin.

Vulin, megköszönve, hogy a szerb főváros felszabadításának évfordulóját Moszkvában is megünnepelték, hangsúlyozta, „Szerbia történelme során soha nem választotta a rossz oldalt, és sok nagyobb ország tanulhatna tőlünk”, tájékoztatott ma a szerb védelmi minisztérium, megjegyezve, hogy a találkozóra Pekingben került sor.

Szergej Sojgu ismét meghívta Vučićot és a Szerb Hadsereg képviselőit, hogy jövőre vegyenek részt a második világháborús fasizmus feletti győzelem 75. évfordulója alkalmából tartandó moszkvai parádén.

Gratulált Belgrád felszabadulásának 75. évfordulója alkalmából, hangsúlyozva, hogy Oroszország és Szerbia nagy áldozatokat hoztak a fasizmus elleni küzdelemben, s az országokat nemcsak méretük, hanem a történelemhez való hozzájárulásuk alapján is értékelik.

A miniszterek egyetértettek abban, hogy a két ország közötti katonai együttműködés nagyon aktív, s továbbra is fejlődni fog.

Az Ön hozzászólása


500 leütés maradt még

Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!