Vučić még az idén találkozik az orosz elnökkel

Aleksandar Vučić és Vlagyimir Putyin egy korábbi találkozójukon
Baráti beszélgetés Vlagyimir Putyinnal

2019. október 7. [20:44]

Aleksandar Vučić szerb elnök telefonon beszélt Vlagyimir Putyin orosz elnökkel az év vége előtt esedékes moszkvai találkozójukról. Vučić egyúttal gratulált hivatali kollégájának szülétésnapja alkalmából.

A szerb és az orosz elnök megállapodott abban, hogy még az év vége előtt találkoznak Moszkvában, s véleményt cserélnek a legfontosabb kérdések kapcsán, főleg Koszovó kérdését illetően.

Putyin elmondta Vučićnak, figyelemmel kíséri, amit csinál, s megérti, hogy Szerbia ilyen összetett helyzetben van, továbbá kész segítséget nyújtani, tájékoztatott a köztársasági elnök sajtószolgálata.

Vučić megköszönte a figyelmet, amit Putyin szentel a szerb-orosz kapcsolatoknak, ami miatt őszinte tiszteletnek és nagy bizalomnak örvend Szerbiában.

Szintén köszönetét fejezte ki amiatt, hogy támogatja Szerbia területi integritásának és szuverenitásának megőrzését, amely üzenetet Szergej Lavrov külügyminiszter közvetített neki a közelmúltban történt New York-i találkozójukon.

Születésnapja alkalmából Vučić jó egészséget és boldogságot kívánt Putyinnak, valamint erőt, hogy a jövőben is sikeresen képviselje Oroszország és az orosz nép érdekeit.

„Baráti beszélgetés Vlagyimir Putyin orosz elnökkel. Találkozót beszéltünk meg Moszkvában az év vége előttre, s gratuláltam neki 67. születésnapja alkalmából” – írta Vučić Budućnostsrbijeav nevű Instagram-profilján.

A két államfő legutóbb idén januárban találkozott, akkor Putyin látogatott Szerbiába. (RTS, Tanjug)

Az Ön hozzászólása


500 leütés maradt még

Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!