Belgrád: Ismét van kardja Hunyadi Jánosnak, de fából

Hunyadi-szobor

2019. szeptember 10. [12:23]

A belgrádi Duna-parton júliusban felállított Hunyadi János-szobor kezéből augusztus elején lopták el a kardot, amelyet néhány nappal ezelőtt helyeztek vissza, igaz, ezúttal fából.

A Politika szerint, ismeretlen személyek úgy gondolták, hogy mégsem illő az, hogy fegyver nélkül álljon az a hős, aki 1456-ban felszabadította Nándorfehérvárt (Belgrádot) a török alól, ezért fából dolgoztak ki egy kardot, amelyet elhelyeztek a szobor kezében.

Az első kard a szobrot készítő magyar vállalatnál van, és csak arra vár, hogy Madarassy István Kossuth-díjas szobrászművész visszahelyezze azt a szoborra.

Nem hivatalos értesülések szerint augusztus 25-e körül kellett volna Belgrádba érkeznie a szobrásznak, mert előtte Olaszországban volt egy kiállításon, de ez nem történt meg.

A szobrot július 22-én adták át, a kardot pedig egy héttel később lopták el. A rendőrség előállított három fiatalat, akik a kihallgatáson azt mondták, hogy azért vitték el a kardot, mert lazán volt hozzáerősítve a szoborhoz. A fiatalok eltávolították a kardot, és letették a szobor mellé, később pedig visszamentek érte, nehogy valaki elvigye. (Politika)

Az Ön hozzászólása


500 leütés maradt még

Eddigi hozzászólások
olvasó
2019. 09. 10. [ 21:14 ]

Utána pedig tárcsázták a rendőrséget, de éppen nem volt vonal...