Vučić: Nagyon szeretném, ha az ellenzék részt venne a választásokon

2019. augusztus 13. [11:16]

Aleksandar Vučić szerb elnök kijelentette, hogy nagyon szeretné, ha az ellenzék részt venne a választásokon, mivel az lenne a legjobb Szerbia számára, ha a polgárok látnák, hogy kinek mekkora a támogatottsága.

A Szerbiai Rádió és Televíziónak nyilatkozva az államfő elmondta: készen áll mindent megtenni, hogy a közvélemény végre elfelejtse a választási feltételekről szóló „értelmetlen meséket”.

„Tegyék rendben a választói névjegyzéket. Írják meg, mit szeretnének a választási névjegyzékekben, írjanak bele minden nevet. Szinte bármit hajlandó vagyok elfogadni a választási névjegyzékek és a pártok finanszírozása tekintetében”, mondta Vučić.

Az államfő tagadta, hogy az ellenzék képviselői párbeszédre invitálták volna, majd kiemelte, hogy személyesen fog tárgyalni velük, de kizárólag az állami keretek között, vagyis a parlamentben.

„Azokkal fogok tárgyalni, akik átlépik a választási küszöböt, Sergej Trifunovićtyal, a Szabad Polgárok Mozgalmának vezetőjével, amennyiben részt vesz a választásokon, továbbá Vojislav Šešeljjel, a Szerb Radikális Párt vezetőjével, és Ivica Dačićtyal, a Szerbiai Szocialista Párt elnökével”, mondta az államfő.

A hatalom és az ellenzék közötti tárgyalásokkal kapcsolatban Vučić elmondta, hogy sokkal fontosabb lenne a koszovói kérdés megoldása.

„Senki sem kérdezi, hogy hogyan biztosítottuk a termékeket a koszovói üzletek számára, hogy kik azok az emberek, akik éjt nappallá téve ezen dolgoztak, most pedig olyan dolgokról beszélünk, amelyek majd nyolc hónap múlva lesznek esedékesek”, emelte ki az elnök.

Az elnökség épülete előtt szombaton történt incidensekkel kapcsolatban Vučić elmondta, hogy eltávolították a védőkordonokat, így most szombaton a tüntetőket öt-hat fiatal lány figyelmezteti majd arra, hogy az elnökség épületébe történő behatolás törvényszegésnek minősül. (Beta)

Az Ön hozzászólása


500 leütés maradt még

Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!