Szerbia ma ünnepli a tudomány napját, Nikola Tesla születésnapját

2019. július 10. [11:42]

Szerbiában július 10-e a tudomány napja, ezen a napon született ugyanis minden idők egyik legnagyobb tudósa, Nikola Tesla. Ebből az alkalomból országszerte különböző programokat szerveznek.

Marc Alessi, a Long Island-on található Tesla tudományos központ részét képező Wardenclyffe laboratórium igazgatója ebből az alkalomból arra szólította fel Belgrádot, hogy kapcsolódjon be a modern kor legnagyobb feltalálójának utolsó, megmaradt laboratóriumnak a fejlesztésébe.

Alessi minden érdeklődőt arra szólított fel, hogy vegyen részt ebben a „történelmi pillanatban”.

Szerinte a Tesla tudományos központ célja, hogy világszerte felhívja az emberek figyelmét Tesla munkásságának fontosságára és arra, hogy mekkora mértékben járult hozzá az emberiség fejlődéséhez, hiszen sokan még ma sem tudják, hogy tudomány iránti elkötelezettsége milyen jelentőséggel bír.

Az Ön hozzászólása


500 leütés maradt még

Eddigi hozzászólások
Alfonz
2019. 07. 11. [ 07:34 ]

Szombaton Szabadkán, Sándorban a szent kútnál (Bunarić) a licsány közösség ünnepli Tesla születésnapját, kiállítással, kézműves vásárral, bablevessel, hangos zenével és szentmisével. A becsei feltalálók és újítók már évek óta részt vesznek ezen az egynapos kiállításon. Érdemes ellátogatni és megnézni az érdekességeket, újításokat stb. de a bableves is jó. Tesla szabadenergiás kutatásainak folytatására alakul egy kis lelkes csapat Becsén, támogatókat is keresünk.