Aleksandar Vulin szerb védelmi miniszter nem léphet Koszovó területére

A tilalom a katonai küldöttség tagjaira is vonatkozott

Aleksandar Vulin védelmi miniszter
Aleksandar Vulin védelmi miniszter (Fotó: RTS)

2019. július 10. [10:55]

Betűméret:                     

Aleksandar Vulin védelmi miniszter, valamint a védelmi minisztérium és a katonai egészségügyi delegáció számára nem engedték meg, hogy ellátogassanak a Kosovska Mitrovica-i kórházba, közölte a miniszter kabinetje.

A delegáció nem kapott engedélyt a kórházlátogatásra annak ellenére, hogy múlt héten Ramush Haradinaj a szerb kormányfőnek azt mondta, álhír az, hogy Pristina minden szerb tisztviselőnek megtiltotta a belépést Koszovóba.

Pristina a jelenlegi esettel kapcsolatban azt közölte, hogy „nincs lehetősége pozitív elbírálásban részesíteni a belépési kérelmet”.

„Ismét bebionyosodott, hogy Ramush Haradinaj hazudik”, áll a közleményben, amely szerint Pristina ismét megszegte a brüsszeli egyezményt, ezúttal pedig Vulin mellett orvosok is szerepelnek a Koszovóról kitiltott személyek listáján.

A minisztérium szerint a tervezett látogatásnak kizárólag humanitárius jellege lett volna, a minisztérium és a belgrádi Katonai Kórház (VMA) képviselői a Kosovska Mitrovica-i kórház vezetőivel tárgyaltak volna az együttműködés fejlesztéséről, hiszen a VMA már hat éve segíti a koszovói egészségügyi intézmény munkáját, ahol szerbeket és albánokat egyaránt kezelnek.

A kitiltott delegáció tagjai Aleksandar Vulin mellett, Uglješa Jovičić dandártábornok, a katonai egészségügyi igazgatóság vezetője, Miroslav Vukosavljević ezredes, a VMA vezetője és Nenad Ratković docens, a kezelésért felelős szektor vezetője. (Tanjug)

Az Ön hozzászólása


500 leütés maradt még

Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!