Szerbiai kisérettségi: Mégis holnap lesz a kombinált teszt

A minisztérium szerint hamisak a közösségi oldalakon megjelent megoldások

(Fotó: Kurir)

2019. június 18. [17:44]

Betűméret:                     

Hamisak a kombinált tesztről készült fotók, amelyek a közösségi oldalakon jelentek meg, vagyis a kisérettségi ezen tesztjének feladatai nem „szivárogtak ki‟, így holnap tartják meg azok kitöltését, mint ahogy azt eredetileg is tervezték, közölte az oktatási minisztérium.

„Az összes fénykép hamis. A korábbi évekből származó teszteket jelentették meg, ezt az intézet is leellenőrizte‟, jelentette ki Vesna Nedeljković, az oktatási miniszter tanácsosa.

Az anyanyelvi tesztekkel, amelyeket tegnap töltöttek ki a nyolcadikosok, minden rendben van, közölte Nedeljković és hozzátette: a végzős diákok csütörtökön, június 20-án töltik ki a matematika teszteket.

Arra a kérdésre, hogy fennáll-e annak lehetősége, hogy megsemmisítsék a kisérettségi eredményeket, mint ahogy az 2013-ban is történt, a tanácsos azt felelte, hogy arra semmi szükség.

„Erre semmi szükség, mert ezzel csak tovább fokoznánk a nyugtalanságot, és úgy gondolom, hogy felelőtlenség bárkit is felszólítani arra, hogy így cselekedjen‟, magyarázta Nedeljković.

Mladen Šarčević oktatási miniszter ma reggel megerősítette, hogy a matematika teszteket „kiszivárogtatták‟ az egyik iskolában. (Kurir, Tanjug)

Az Ön hozzászólása


500 leütés maradt még

Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!