Vučić: Nagy munkán vagyunk túl, ötször védettebbek vagyunk az árvíztől

Vučić a helybeliekkel Krstacban

2019. június 11. [13:59]

2014 óta nagy munkát végeztünk az árvízvédelem terén, így most sokkal kisebbek a károk, mint amekkora lehetnének, jelentette ki Aleksandar Vučić szerb államfő, amikor ellátogatott azokba a közép-szerbiai községekbe, amelyekben nemrég károkat okozott az árvíz.

„Csupán öt év alatt hatalmas változást értünk el, Szerbia most ötször védettebb, mint korábban”, mondta az államfő.

Vučić kiemelte, hogy készen áll a kompromisszumra a koszovói kérdés kapcsán, de azt nem tudja elfogadni, hogy Belgrád megadjon mindent és cserébe semmit se kapjon.

Így kommentálta az államfő Daniel Serwer, a washingtoni Johns Hopkins Egyetem professzora, Balkán-szakértő kijelentését, mely szerint Vučić nem áll készen a történelmi kompromisszum megkötésére, írja a Tanjug.

Vučić államfő elmondta, hogy Szerbia nincs könnyű helyzetben Koszovó kérdésében, éppen ezért fontos lenne a párbeszéd folytatása, de nem tudja, hogy miről lehetne beszélni valakivel, aki a 21. században civilizálatlan külön vámokat vezet be.

Amikor a szerb államfő meglátogatta az árvíz sújtotta területeket, az őt kísérő egyik jármű felborult és az útszéli árokba csúszott, írja a RINA. A balesetben senki sem sérült meg.

Az Ön hozzászólása


500 leütés maradt még

Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!