Ismét elhalasztották a fizetési osztályok bevezetését

Leghamarabb 2021-ben kaphatnak egyforma bért az azonos munkát végző személyek

2019. június 11. [11:12]

Ismét elhalasztották az „azonos a munkáért, azonos bért” biztosító szabályzat elfogadását, ezúttal 2020 júliusáig, de egyértelmű, hogy azt 2021 előtt nem fogják alkalmazni a gyakorlatban.

A Blic szerint a szerb kormány ismét úgy döntött, hogy elhalasztja a fizetési osztályokról szóló törvény elfogadását, amelyet a tervek szerint jövő év január elsejétől kellett volna alkalmazni. Egyelőre nincs hivatalos magyarázat, hogy miért halasztották el fél évvel a törvény bevezetését, a nem hivatalos értesülések szerint viszont az illetékes minisztériumnak több időre van szüksége ahhoz, hogy elkészítse azt a teljes elemzést, amelyből kiderülne, hogy a törvény bevezetésének milyen következményei lennének, elsősorban pénzügyi szempontból.

A közszférában dolgozók új fizetési osztályai egy olyan modellt alkotnának, amelyekkel igazságosan alakítanák ki a bérek nagyságát. Ez igazából azt jelenti, hogy az azonos munkát végző alkalmazottak ugyanakkora fizetést kapnának a közszférában.

Az Ön hozzászólása


500 leütés maradt még

Eddigi hozzászólások
Lazio
2019. 06. 11. [ 14:48 ]

Ezt soha nem is fogják bevezetni. Ugyanis egy ugyanazt a munkát végző köztisztviselőnek nem fognak pl. 80.000 dinárt adni Zentán, amit egy Belgrádi kollégája kap, mikor 40.000 dinárért is elvégzi a munkáját.