Ružić: A Bosnyák Nemzeti Tanács túllépte a hatáskörét, kiküldjük a felügyelőket

2019. június 11. [10:15]

Branko Ružić államigazgatási és helyi önkormányzati miniszter a Bosnyák Nemzeti Tanács (BNV) kérelmével kapcsolatban, amelyet Szerbia és Montenegró vezetőihez intéztek, hogy különleges státuszt biztosítsanak Szandzsáknak, kijelentette: ez a nemzeti tanács intézményével történő visszaélés, és ki fogja küldeni a minisztérium illetékes felügyelőit.

„Ahelyett, hogy a nemzeti tanács hatáskörébe tartozó munkával foglalkoznának, ők továbbra is arra használják a nemzeti tanácsot, hogy politikai figyelmet szerezzenek maguknak és egyértelmű, hogy még mindig sajnálják egykori foteljeiket a szerb kormányban”, nyilatkozta Ružić a Politikának.

Esad Džudžo, a Bosnyák Nemzeti Tanács (BNV) elnöke azt állítja, hogy hivatalosan semmit sem tud az említett kérvényről, amely a végrehajtó bizottság egy csoportjának, a Sulejman Ugljanin vezette Önrendelkezés lista képviselőinek kezdeményezésére jött létre, de úgy véli, hogy ennek a testületnek a hatáskörébe tartozik az olyan „nagy” kérdések megvitatása is, mint amilyen a bosnyákok és a Szandzsák státusza.

„Ez nem csak, hogy túlnő a Bosnyák Nemzeti Tanács munkájának hatáskörén, hanem egy intézménnyel történő visszaélést is jelent, miközben Szerbia polgárainak pénzéből finanszírozzák őket”, emelte ki Ružić.

„A minisztérium mindenképp reagál majd és kiküldi az illetékes felügyelőket, de úgy gondolom, hogy más állami szervek, ideértve az ügyészséget is, fokozott figyelmet fordítanak majd erre az ügyre”, tette hozzá a miniszter. (Tanjug, Politika)

Az Ön hozzászólása


500 leütés maradt még

Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!