Joksimović: Szerbia megérdemli két újabb tárgyalási fejezet megnyitását

Jadranka Joksimović
Jadranka Joksimović (Fotó: N1)

2019. május 19. [14:37]

Betűméret:                     

Jadranka Joksimović európai integrációs miniszter szerint, tekintettel a jelenlegi helyzetre és a régióval kapcsolatos európai uniós álláspontokra, teljesen elfogadható lenne, ha a jövő hónapban Szerbia újabb két tárgyalási fejezetet nyitna meg.

„Az elmúlt hat hónapban a jogállamiság terén végrehajtott reformok viszonytalában, valamint szem előtt tartva, hogy a brüsszeli párbeszéd nem miattunk torpant meg, úgy vélem, megérdelemjük legalább két tárgyalási fejezet megnyitását” – húzta alá a miniszter a Politika napilapnak adott interjúban.

Még a hónap végén közzéteszik a haladásról készült országjelentéseket, és Joksimović szerint ezek a választási kampány árnyékában maradnak, érződni fog rajtuk az is, hogy egyes intézmények számára nem jelent prioritást a bővítés.

A miniszter abban bízik, hogy az európai parlamenti választások után a felelős pártok többsége visszatér ahhoz az állásponthoz, hogy a bővítés folytatása növeli az unió vezetői kapacitásait és segítheti az integrációs folyamatokat. (RTV)

Az Ön hozzászólása


500 leütés maradt még

Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!