Újabb intézkedéseket jelentett be Szerbiával szemben a koszovói kormányfő

Ramush Haradinaj koszovói kormányfő
Ramush Haradinaj koszovói kormányfő (Fotó: N1)

2018. december 8. [16:35]

Betűméret:                     

Ramush Haradinaj koszovói kormányfő bejelentette, hogy a már korábban kivetett 100 százalékos különvámok mellett újabb, és állításai szerint súlyosabb intézkedéseket foganatosítanak majd Szerbiával szemben.

„Vannak más intézkedések is, amelyek nem a vámokkal kapcsolatosak. Majd meglátják, amikor bevezetjük” – fogalmazott Haradinaj az A2 albán televíziónak nyilatkozva.

Ezzel utalt arra, hogy november 6-án, egy nappal azután, hogy Koszovót ismét nem vették fel az Interpolba, Pristina 10 százalékos különvámot vetett ki a szerbiai és boszniai termékekre, majd november 21-én ezt 100 százalékra növelte.

A nyomásgyakorlás ellenére Haradinaj azt állítja, hogy a különvámot csak akkor függesztik fel, amikor Szerbia elismeri Koszovó függetlenségét.

Koszovóban egyébként a jövő évtől minden terméken az ár mellett fel kell tüntetni majd a gyártó ország zászlaját, jelenti a koha.net portál. A rendelkezés célja, hogy a vásárlók könnyebben meghatározhassák az árut, és így a remények szerint többen választják majd a koszovói termékeket.

Az Ön hozzászólása


500 leütés maradt még

Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!