Óriásplakátok Szerbia-szerte: Életfogytiglant a gyerekgyilkosoknak

A hallgatás nem megoldás. Védjék meg a gyerekeket
A hallgatás nem megoldás. Védjék meg a gyerekeket (Fotó: Tijana Jurić Alapítvány)

2018. szeptember 17. [17:22]

Betűméret:                     

A Tijana Jurić Alapítvány folytatja kampányát, amellyel azt szeretné elérni, hogy a gyerekek és a nők gyilkosai életfogytiglani börtönbüntetést kapjanak. Ezúttal több mint húsz szerbiai városban helyeztek el óriásplakátokat ilyen és ehhez hasonló üzenetekkel: „A hallgatás nem megoldás. Védjék meg a gyerekeket”.

Az alapítvány eddig több mint 160 ezer aláírást gyűjtött össze a büntető törvénykönyv módosítására, valamint az életfogytiglani börtönbüntetés bevezetésére a gyerekek és a nők gyilkosai számára, írja a Tanjug.

„A kormány meggyőz minket, hogy demokratikus társadalomban élünk, s tisztségviselőink gyakran hangoztatják, hogy a polgároktól azt várják, aktívan vegyenek részt a társadalom demokratizálásában. Úgy vélem, mindannyiunknak az a kívánsága, hogy gyermekeink biztonságosabban éljenek. Nem korrekt figyelmen kívül hagyni 160 ezer polgár aláírását” – jelentette ki Igor Jurić, az alapítvány alapítója.

Elmondta, a kampány óriásplakátokat, plakátokat, videóanyagot foglal magában, valamint brosúrákat osztanak az embereknek.

„Az alapítvány ugyanakkor folytatja tevékenységét a jogsegély és az áldozatul esett gyerekek családjainak támogatása terén. Éberen figyeljük azokat a bírósági eljárásokat, amelyekben gyerekek és tizenévesek a sértettek. Mától nincs megállás és egy helyben topogás. Nem szabad és nem fogjuk figyelmen kívül hagyni 160 ezer ember segélykiáltását és a gyerekek könnyeit” – húzta alá Jurić.

Az Ön hozzászólása


500 leütés maradt még

Eddigi hozzászólások
hatala imre
2018. 09. 18. [ 19:43 ]

eltfogytiglant a gyerek és a nök gzilkosainak